Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-08-2009

Politie houdt snelheidscontrole op verzoek wijkbewoners

LAGE ZWALUWE: Naar aanleiding van diverse klachten over te snel rijden in de bebouwde kom van Lage Zwaluwe organiseerde de wijkagent een snelheidscontrole. De controle werd uitgevoerd op woensdagmiddag 12 augustus 2009. De klachten van de omwonenden van de Oude Weg bleken terecht, want in korte tijd gingen er twintig snelheidsovertreders op de bon.

Op de Oude weg mag 50 kilometer per uur gereden worden, terwijl de LaserGun stond ingesteld op 65 km/u. De topper was een automobilist die met 101 km/u over de Oude Weg scheurde. De man bleef net onder de invorderingsgrens van het rijbewijs maar kreeg wel een bekeuring van 430,-.
En passant kregen twee automobilisten ook nog een bekeuring omdat ze de verplichte autogordel niet droegen. Zij moeten ieder 90,- afrekenen aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het is duidelijk is dat de overlastmeldingen van de bewoners in Lage Zwaluwe terecht zijn. Daarom gaat de politie de komende tijd extra controleren op verschillende locaties in Lage Zwaluwe.

Politienieuws via Twitter

TILBURG: De politie Midden en West Brabant is begonnen met Twitter. Alle persberichten die de politie op haar eigen website plaatst, zijn vanaf nu ook via Twitter te volgen.

Via Twitter kunnen gebruikers korte berichtjes publiceren, die weer door anderen gelezen kunnen worden. Iedereen die op internet een Twitter-account aanmaakt, kan zich abonneren op de berichtgeving van de politie Midden en West Brabant door http://twitter.com/politiemwb te gaan volgen. Op de eigen website van de politie www.politiemwb.nl staat hierover meer informatie. De berichtjes kunnen niet alleen gelezen worden op een PC, maar ook op andere communicatiemiddelen, zoals bepaalde GSM's of Pocket-PC's.

Automobilist gaat er vandoor voor de politie

WERKENDAM: Woensdagavond 12 augustus sloeg een 28-jarige Werkendammer op de vlucht voor de politie. De man kreeg om 23.40 uur een stopteken op de Sasdijk. De reden voor de controle was het snelle rijgedrag van de automobilist. In plaats van te stoppen ging de Werkendammer er vandoor. Hij verhoogde zijn snelheid en probeerde zich aan de controle te ontrekken. Ook het zwaailicht en de sirene van de achtervolgende politieauto brachten hem niet op andere gedachten. De man reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Werkendam waarbij snelheden van rond de 90 km/u werden behaald, terwijl hij allerlei zijstraten en geparkeerde auto's passeerde. Op de van Randwijklaan lukte het om de verdachte te laten stoppen. De man werd aangehouden en ingesloten. Zijn rijbewijs is, vanwege het onverantwoordelijke rijgedrag, meteen ingevorderd. Bij inspectie van de auto vonden de agenten een gestolen kentekenplaat. Volgens het register van de Rijksdienst voor het Wegverkeer is de kentekenplaat in Den Haag gestolen. De motieven van de verdachte zijn op dit moment nog onduidelijk. Hij wordt verhoord over zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag en de herkomt van de in beslag genomen kentekenplaat.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-08-2009 12:53 | © Regio Midden en West Brabant |