Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 13-08-2009

Vermiste jongen weer terecht

AMERSFOORT Op woensdag 12 augustus omstreeks 17.30 uur werd aangifte gedaan van de vermissing van een 9-jarige jongen uit Amersfoort.

De jongen, die vrijwel geen woord Nederlands spreekt, was omstreeks 12.00 uur vanaf de Barchman Wuytierslaan met de fiets een boodschap gaan doen bij een supermarkt in de binnenstad. Toen hij echter na uren nog niet was teruggekeerd, werd de politie in kennis gesteld.

De politie zocht met meerdere eenheden de mogelijke gefietste route af en kreeg daarbij luchtsteun van een politiehelikopter. De vermissing werd onder meer bekend gemaakt via Omroep Stad Amersfoort en bij de taxicentrale Amersfoort. Omstreeks 20.15 uur meldde een taxichauffeur dat hij mogelijk de vermiste jongen had gezien op de Stadsring.

Politiemensen gingen daar naar toe en troffen inderdaad de vermiste jongen aan. Hij zat enigszins overstuur op een bank met naast hem een pak melk dat hij was gaan kopen. De jongen werd meegenomen en herenigd met zijn ouders.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 45-jarige man uit Amersfoort is woensdag 12 augustus omstreeks 19.10 uur aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging en bezit van een verboden wapen.

Bij de politie was informatie binnengekomen over de man, waarna de politie besloot direct op onderzoek uit te gaan. Op de van Randwijcklaan zagen politiemensen de Amersfoorter fietsen. Na een korte achtervolging werd hij op de Binnen de Veste gesommeerd af te stappen en op de grond te gaan liggen. Daar rekening moest worden gehouden met mogelijk (vuur)wapenbezit hadden de politiemensen hun dienstpistool ter hand genomen.

De Amersfoorter werd naar het bureau overgebracht. Bij zijn insluiting werd geen (vuur)wapen aangetroffen. De man verklaarde dat hij kort voor zijn aanhouding zijn nep-vuurwapen zou hebben weggegooid. Het zoeken naar het weggegooide wapen, waarbij ook een speurhond is ingezet, leverde nog geen resultaat op. Het onderzoek tegen de man wordt voortgezet.