Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.40 uur

Utrecht, 13-08-2009

Onderzoek inbraak autos

AMERONGEN De politie kreeg woensdag 12 augustus omstreeks 04.10 uur een melding dat er personenautos werden opengebroken op de West.

Bij het ter plaatse komen van de politie, gingen de twee verdachten ervandoor en vluchtten een bosperceel in. Er werd met behulp van een wamtebeeldkijker gezocht, maar de twee werden niet meer getraceerd. In het bosperceel werden wel goederen aangetroffen die vermoedelijk uit de opengebroken autos afkomstig waren.

Aan de hand van de kentekens wordt kontakt gezocht met de eigenaren om de gevonden goederen terug te kunnen geven. Het onderzoek naar de twee gevluchte verdachten wordt voortgezet.

Man aangehouden

VEENENDAAL Een ruzie tussen kinderen leidde woensdag 12 augustus omstreeks 20.25 uur tot een vechtpartij waarbij meerdere bewoners van de Schenkhorst waren betrokken. De politie kwam tussenbeide om de groep vechtenden te scheiden. Daarbij werd de wapenstok gehanteerd en gedreigd om pepperspray in te zetten.

Op verdenking van mishandeling is een 31-jarige man uit Veenendaal aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Nog twee verdachten aangehouden voor poging tot gewapende overval

VEENENDAAL De politie heeft nog twee andere verdachten aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de poging tot een gewapende overval op een viskraam aan het Slotemaker de Bruineplein op zaterdag 18 juli 2009.

Op 19 juli hield de politie al een eerste verdachte, een 19-jarige jongen uit Veenendaal aan. Hij wordt verdacht van het plegen van een poging tot de gewapende overval en werd in verzekering gesteld. Zijn voorgeleiding aan de rechter-commissaris op 22 juli resulteerde in een verlenging van zijn voorlopige hechtenis.

De politie sloot niet uit dat er nog meer verdachten in de zaak betrokken waren en stelde nader onderzoek in. Dit leidde tot de aanhouding van nog twee andere verdachten op 3 augustus voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de overvalpoging. Het gaat om twee broers van 15 en 20 jaar uit Veenendaal. Ook zij zitten in voorlopige hechtenis.