PvdA Rotterdam


Met spoed opheldering over rol Ramadan bij Iraans TV-programma

Do 13 Aug 2009 - Redactie
Met spoed opheldering over rol Ramadan bij Iraans TV-programma

De PvdA Rotterdam wil met spoed opheldering over rol Ramadan bij Iraans TV-programma. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld aan de minister van Onderwijs en integratie over Tariq Ramadan in verband met zijn rol in een wekelijks discussieprogramma over de islam op de Iraanse zender PressTV. Dit programma wordt door de Iraanse overheid gefinancierd.

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin in reactie op het nieuws van de werkzaamheden van Ramadan voor de Iraanse zender: "De berichtgeving over zijn werkzaamheden voor de Iraanse zender raken zijn geloofwaardigheid hier in Rotterdam. De zender wordt gefinancierd door het totalitaire Iraanse regime. Naar ik begrijp is ook het programma waaraan hij meewerkt heel discutabel. Dit alles is bijzonder zorgelijk. De wethouder moet de raad nu zeer snel en volledig informeren over wat er precies aan de hand is, zodat we er en debat over kunnen hebben in de eerste raadsvergadering na het reces.

Tariq Ramadan heeft voor de gemeente Rotterdam een rol in de stadsdebatten. Daarnaast werkt hij vier dagen per maand als gastdocent voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij de leerstoel Burgerschap en Identiteit bekleedt. Ramadan was al eerder onderwerp van discussie in de Rotterdamse raad door vermeende discriminerende uitspraken over vrouwen en homoseksuelen. Na lange discussie mocht Ramadan aanblijven. Wel moest dankzij een motie van de PvdA duidelijker worden omschreven wat zijn werk precies inhoudt.