Leefbaar Rotterdam


donderdag, augustus 13, 2009

Landelijke PvdA kopieert Leefbaar Rotterdam website Burenterreur

Nadat Leefbaar Rotterdam een stormloop aan reacties mocht ontvangen op het door raadslid Robert Simons geïnitieerde burenterreur.nl, heeft nu ook de PvdA deze problematiek ontdekt. Kamerlid Attje Kuiken liet NU.nl weten dat slachtoffers van burenoverlast hun beklag kunnen doen op de website van de PvdA.

Wat Robert Simons betreft moet Attje Kuiken binnenkort maar eens langskomen op het fractiekantoor van Leefbaar. Simons: Het huiswerk is hier al gedaan en aan de PvdA fractie hier hebben we helemaal niets. Als mevrouw Kuiken de problematiek wél serieus neemt, kunnen we wellicht samen eens met wethouder Karakus om de tafel gaan zitten om tot goede oplossingen te komen die we ook landelijk in kunnen voeren.

Simons vervolgt: De betrokken instanties nemen op dit moment nog weinig tot geen maatregelen nemen om de burenterreur daadwerkelijk aan te pakken. Het is voor als nog bij mooie woorden van de verantwoordelijke wethouder gebleven. Een gesprek met een partijgenoot erbij doet misschien wonderen.

Het Leefbaarraadslid hoopt wel dat Kuiken de uitnodiging aanneemt. Dan kan ze in ieder geval kennis nemen van ons rapport Burenterreur in Rotterdam, de asociale herrieschopper zijn de baas en ons initiatiefvoorstel over burenterreur dat dit najaar in de Rotterdamse gemeenteraad zal worden behandeld. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden.

Mocht het geachte kamerlid op mijn uitnodiging ingaan, dat zal ik ervoor zorgen dat een vers bakje koffie klaar staat, aldus Simons.

Door rudi op 2009 08 13

Als de meerderheid van je electoraat bestaat uit ambtenaren en allochtonen hou je je zo lang mogelijk stil over zaken zoals buren overlast waar we allemaal wel van weten waar het in de meeste gevallen vandaan komt. Dan doe je het met een het invoeren van gele en rode kaarten, een idee wat je trouwens overneemt van LR, die je vervolgens als partijdig scheidsrechter in je zak houdt ook bij de meest smerige overtredingen.

Daarnaast zorg je veel bureaucratie om maar veel ambtenaren te creëren.

Maar wat doe je als uit peilingen over naderende gemeenteraad vekiezingen blijkt dat deze strategie niet blijkt te werken en veel stemmers je niet meer geloven ??

Precies, je steelt een rapport van de partij waar je meest aan dreigt te verliezen en je gaat een heleboel lawaai maken.

Zouden de kiezers dit nu echt niet door hebben ? Als je dat gelooft heb je als PVDA toch wel grote minachting voor de burger. !! Page 1 of 1 pages