Gemeente Valkenswaard

verordening Wmo 2009

Concept verordening Wmo 2009

Het college van burgemeester en wethouders heeft de verordening Wet maatschappelijke ondersteuning aangepast naar aanleiding van voorgenomen wijzigingen in de uitvoering, voortvloeiend uit de aanpassingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning en eigen beleid. Ook de toelichting Wmo en besluit Wmo, behorend bij de verordening, zijn aangepast.

Belangrijke wijzigingen in de nieuwe verordening zijn het afschaffen van de besparingsbijdrage op scootmobielen en fietsen en de invoering van een eigen bijdrage bij vervoermiddelen en bouwkundige of woontechnische woonvoorziening (door de Wet uitgezonderd zijn: het CVV, (sport)rolstoel, kosten van tijdelijke huisvesting, verhuiskosten en respijtzorg). Ook is het norminkomen voor het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer verhoogd naar 1,8 bijstandsnorm.

De concept verordening Wmo 2009, met bijbehorende toelichting en besluit, ligt sinds 13 augustus 2009 ter inzage.

Inspraakprocedure
De concept verordening Wmo 2009, met bijbehorende toelichting en besluit, is door het college vrijgegeven voor de inspraakprocedure. Voordat de verordening definitief ter vaststelling kan worden aangeboden aan de gemeenteraad, wil het gemeentebestuur weten wat de inwoners van Valkenswaard van het eindresultaat vinden. Op basis van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt de concept Verordening Wmo voor iedereen sinds 13 augustus 2009 tot en met 23 september 2009 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 en bij de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12. U kunt de concept verordening Wmo 2009, met bijbehorende toelichting en besluit ook hier downloaden.

Tot en met 23 september 2009 kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. De zienswijze moet gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard. Naar verwachting wordt de concept verordening Wmo 2009, met bijbehorende toelichting en besluit, in november 2009 vastgesteld door de gemeenteraad.

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen over de concept verordening Wmo 2009 kunt u terecht bij mevrouw E. Extra. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083631.