Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-08-2009

Slachtoffer raakt gewond bij straatroof

TILBURG: Een 52-jarige man uit Tilburg is woensdagavond 12 augustus 2009 slachtoffer geworden van de brute straatroof. De man raakte daarbij gewond en is in het ziekenhuis opgenomen. De daders gingen er vandoor met de portemonnee van het slachtoffer.

De beroving vond plaats rond 18.00 uur op de Laagstraat omstreeks 18.00 uur. Volgens getuigen werd de 52-jarige Tilburger belaagd door twee jongens. De man werd van zijn fiets
getrokken of geslagen. Het slachtoffer viel daardoor op grond en verloor meteen het bewustzijn. Hij brak bij de val drie ribben en zijn sleutelbeen. Verder liep hij een flinke hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij voor verdere medische behandeling werd opgenomen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan en gaf aan dat hij zijn portemonnee mist..
Volgens getuigen ging het om twee jonge daders. Het duo droeg
opvallend felle doeken (oranje/geel) om hun gezichten af te schermen. Nadat ze de zakken van hun bewusteloze slachtoffer bevoeld hadden, vluchtten ze te voet weg. De ene in naar de Wilgenstraat en vervolgens richting Spoorlaan. De andere dader rende richting
Missionarisstraat/Boomstraat.
De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 25-jarige man uit Gemonde trok woensdagavond 12 augustus de aandacht van surveillerende agenten. De man reed om 23.40 uur erg sportief in zijn personenauto over de Schouwburgring, waarna hij bij verkeerslichten vol in de remmen moest. Bij controle bleek dat de bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man
gearresteerd. Hij moest hij mee naar het politiebureau om een
ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 620 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoge uitslag moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en gaven hem een rijverbod van negen uur. De verdachte is om 00.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie grijpt in bij verkeersruzie na aanrijding

TILBURG: Een blikschade leidde woensdag 12 augustus op de
Noordhoekring tot een bedreiging. De politie arresteerde vervolgens twee mannen uit Kaatsheuvel van 21 en 25 jaar oud.

De aanrijding gebeurde om 17.55 uur op de Noordhoekring. Bij de verkeerslichten op de kruising Noordhoekring / Korte Schijfstraat botste een 19-jarige automobilist uit Tilburg op zijn voorganger. De schade was gering. Uit de voorste auto stapten drie mannen die 400,- eisten van de veroorzaker. Om die eis kracht bij te zetten nam een van de inzittenden een honkbalknuppel ter hand. De bestuurder van de aangereden auto uitte vervolgens verbale bedreigingen naar de
veroorzaker en diens vriendin (19). Het stel uit Tilburg voelde zich erg geïntimideerd door de tegenpartij en deed aangifte. De
gewaarschuwde agenten gingen vervolgens over tot de arrestatie van de bestuurder van de aangereden auto (25) en de inzittende met de honkbalknuppel (21). Daarbij werd de honkbalknuppel in beslag genomen. De twee arrestanten zijn in het politiebureau verhoord. Dat gebeurde met behulp van een tolk in de Poolse taal. Beide verdachten legden een bekentenis af en kregen proces-verbaal vanwege bedreiging.

Té snelle automobilist mag voorlopig niet meer achter het stuur

TILBURG: Woensdagmiddag 12 augustus 2009 vorderde de politie het rijbewijs in van een 20-jarige Tilburger. De man werd betrapt toen hij om 16.45 uur toen hij met 136 km/u over de Midden-Brabantweg reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Zijn rijbewijs moest hij meteen inleveren. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal vanwege de snelheidsovertreding.

Politienieuws via Twitter

TILBURG: De politie Midden en West Brabant is begonnen met Twitter. Alle persberichten die de politie op haar eigen website plaatst, zijn vanaf nu ook via Twitter te volgen.

Via Twitter kunnen gebruikers korte berichtjes publiceren, die weer door anderen gelezen kunnen worden. Iedereen die op internet een Twitter-account aanmaakt, kan zich abonneren op de berichtgeving van de politie Midden en West Brabant door http://twitter.com/politiemwb te gaan volgen. Klik hier voor meer informatie.

De berichtjes kunnen niet alleen gelezen worden op een PC, maar ook op andere communicatiemiddelen, zoals bepaalde GSM's of Pocket-PC's.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-08-2009 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |