Dienstenbond CNV

Nieuws

13 augustus 2009

Winst ING, nu de medewerkers

Op 12 augustus heeft ING een kleine winst in het 2e kwartaal bekend gemaakt. Mooi nieuws. Tijd voor ING om ook aan de medewerkers te gaan denken.

CNV Dienstenbond heeft zich gestoord aan de onverholen trots van Hommen over de bezuinigingscijfers als gevolg van de reorganisaties. ING maakte bekend dat de reorganisatieplannen snel hun beslag hebben gekregen en dat er wereldwijd al 1000 banen meer, en eerder dan voorzien, zijn weggevallen.
Die reactie is heel traditioneel en gericht op de aandeelhouders. Terwijl ING eerder bekend maakte zich, naar aanleiding van de crisis, veel meer te willen richten op klanten en medewerkers.

Later op de dag is er wel een brief van Hommen richting medewerkers gegaan, waarin staat dat hij trots is op de ING medewerkers en hen bedankt voor hun inzet om de winst mogelijk te maken.

CNV Dienstenbond heeft ING opgeroepen om echt aan de medewerkers te denken en dat ook uit te dragen. Om een Rotterdams spreekwoord te citeren: geen woorden, maar daden.
De medewerkers van ING zijn geen kostenposten, maar mensen die hard voor het concern werken en hun geld opbrengen. Een financiele dienstverlener zonder hardwerkende en loyale medewerkers bestaat niet.

En natuurlijk helpt een eerste winst na maanden van onzekerheid ook de medewerkers. CNV Dienstenbond is daar dan ook blij mee.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga
(i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).