Gemeente Haaksbergen


Snelheidsverlagende plateaus Buurse
13-08-2009 Snelheidsverlagende plateaus Buurse Op de meeste plekken in Buurse-Noord mag je tegenwoordig nog maar zestig kilometer per uur rijden. Er staan nu ook verkeersborden die deze maximaal toegestane snelheid aangeven en binnenkort worden er snelheidsremmende plateaus aangelegd.

Een verkeersbord alleen is meestal niet voldoende om ervoor te zorgen dat bestuurders zich daadwerkelijk aan de maximumsnelheid houden. Daarom worden komend najaar op enkele kruisingen in Buurse-Noord lage plateaus aangebracht. Hierdoor worden de kruispunten beter geaccentueerd en worden bestuurders ´getriggerd´ om minder hard over de kruising te rijden.

Weggebruikers die zich netjes aan de maximumsnelheid houden ondervinden geen overlast van de plateaus. Dit komt omdat voor lage plateaus gekozen is. Ook vrachtverkeer en landbouwvoertuigen kunnen hier probleemloos overheen rijden. Zulke constructies zijn in het recente verleden succesvol toegepast op onder meer de Schoolkaterdijk, even ten noorden van Haaksbergen.

Zeven van zulke plateaus worden komend najaar ook aangebracht in Buurse-Noord. Om precies te zijn in het gebied dat wordt begrensd door de N18/Enschedesestraat, de gemeentegrens met Enschede, de Duitse grens, de Alsteedseweg, de komgrens van Buurse, de Haaksbergerstraat/Buurserstraat en de komgrens van Haaksbergen. Het gaat nadrukkelijk niet om de genoemde wegen zelf, maar om de wegen in het gebied ertussen.