Ministerie van Economische Zaken

Zoek oplossing voor wachten op bezorger

13 augustus 2009 | nieuwsbericht | Kredietcrisis

De hele dag thuis wachten tot de bezorger van de nieuwe koelkast of het bankstel voor de deur staat. Kan dat niet anders? Studenten uit het hoger onderwijs en jonge ondernemers mogen het zeggen.

Minister Van der Hoeven daagt ze uit om in een 'battle' met ideeen te komen die de dienstverlening van bedrijven verbeteren. Het beste concept wordt beloond met 1500 euro. De plannen die worden ingestuurd, dienen als input voor de stellingen die tijdens de Innovation Lecture 2009 worden behandeld.

Vliegtickets

Nederland verdient voor bijna 80 procent zijn geld met diensten. Innovatie in de dienstensector heeft een ander karakter dan - de doorgaans technologische - innovatie in de industrie.

ICT en internet zijn belangrijk voor verbetering van de bedrijfsvoering. Een goed voorbeeld is het online boeken van vliegtickets. Maar ook het compleet omgooien van een bedrijfsconcept, zoals IBM dat zich succesvol heeft omgevormd van een hardwareproducent naar een dienstenleverancier.

Maatschappelijke discussie

De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Met de Innovation Lecture wil minister Van der Hoeven het belang van innovatie voor ondernemen benadrukken en een impuls geven aan de maatschappelijke discussie.

Ieder jaar wordt een ander thema geagendeerd. De bijeenkomst wordt bijgewoond door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek. Op www.innovationlecture.nl is een impressie van de editie van vorig jaar te bekijken. Dit jaar vindt de Innovation Lecture plaats op 8 december 2009 in de Ridderzaal in Den Haag.