Antillenhuis


Eerste groep Bursalen uit Curaçao goed aangekomen

Foto:studio fvs

De eerste vlucht met bursalen uit Curaçao is vanmorgen op Schiphol geland. Aan boord zaten 204 jongeren die hun studie zullen vervolgen in Rotterdam, Den Haag en omstreken. Donderdag arriveert een tweede vlucht met de resterende 175 bursalen, die in andere Nederlandse steden gaan studeren.

Aan boord van het vliegtuig, waren ook enkele begeleiders van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) en de Gedeputeerde van Onderwijs, cultuur en sport van het Eilandgebied Curaçao, mw. Marilyn Alcalá-Wallé.

In Nederland gingen de studenten gelijk door naar Hogeschool Rotterdam waar ze na het nuttigen van een warme maaltijd (o.a. Kabritu stobá) ontvangen werden door Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, mw. Mavis Brooks-Salmon en mw. Lucille Hoelen van SSC Nederland. Mw. Brooks-Salmon en was aanwezig om de studenten namens het Antillenhuis welkom te heten in Nederland en veel succes te wensen met hun opleiding. Ook directeur van het Antillenhuis dhr. Robert Candelaria heette de groep welkom en benadrukte hen dat de deur van het Antillenhuis altijd voor hen open staat. Tot slot richtte Pastoor Simon Wilson zich tot de studenten en eindigde met de woorden: "Doe je best..." waarop de groep volmondig antwoordde met "...en god doet de rest".

Deze hele week zullen de studenten wegwijs worden gemaakt in `hun' stad, zullen zij hun nieuwe huisvesting leren kennen, bankrekeningen openen en andere zaken regelen.
---

Gepubliceerd op: 13-08-2009 Bron: Antillenhuis