Gemeente Drechterland

13-8-2009
Eenmaal in de maand

Start gratis inzameling plastic aan huis

In september 2009 start HVCinzameling met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Hierdoor is het mogelijk om plastic te recyclen.
Plastic hero HVC haalt uw plastic verpakkingsafval eens in maand gratis bij u op. Het enige dat wij van u vragen, is het plastic apart te houden en in zakken op te sparen. Op de eerstvolgende inzameldag voor plastic mag u de zakken voor 7.30 uur aan de straat zetten op dezelfde plaats waar u normaal uw restafval aanbiedt. Alle inwoners ontvangen een brief met een kaart waarop u ziet op welke dagen HVCinzameling bij u langskomt. Ook vindt u bij de brief een flyer waarop informatie staat over hoe u het plastic kunt aanbieden en wat wel of niet valt onder plastic verpakkingsafval

Wat levert het u op?
Doordat u uw plastic verpakkingsafval apart aanbiedt, draagt u bij aan een beter milieu. Plastic verpakkingsafval dat gescheiden is ingezameld, wordt gerecycled in plaats van verbrand. Op deze manier is er minder uitstoot van CO2. Van plastic verpakkingsafval worden producten als fleecetruien, tennisballen en vloerbedekking gemaakt.

Meer informatie?
Op www.hvcinzameling.nl vindt u meer informatie over het apart inzamelen van plastic. Bij vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice van HVCinzameling, T: 0227-656 444.