Gemeente Rhenen


Stimuleringsregeling wonignbouw zorgt voor afbouw Klein Buitenhof

13 augustus 2009 - Rhenen profiteert van de stimuleringsregeling woningbouw. Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van circa 15.000 koop- en duurdere huurwoningen.

Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. Door deze subsidie kunnen deze woningbouwprojecten alsnog dit jaar starten. De inzet van de subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken.

In Rhenen is een aanvraag ingediend voor het project van de heer Engbersen voor de bouw van 15 huurappartementen met woonzorg voor particulieren. Het gaat om het gemeentelijke monument aan de Cuneralaan 2 4 te Rhenen.

Wethouder Ad van Hees reageert verheugd op de toekenning: ,,Het is mooi dat er geld is voor een project dat stagneerde door de economische crisis. De bouw van dit soort woningen sluit prima aan bij de ambities in de woonvisie. Het is mooi dat er een bouwplan gerealiseerd kan worden voor ouderen die zorg nodig hebben. Dat lukt ook door deze subsidie.