Gemeente Maassluis

Maassluis krijgt subsidie voor appartementen in woonwijk Het Balkon

De Elbe

De gemeente Maassluis krijgt van minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie een subsidie van EUR 975.000 uit de tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten. Dit bedrag is bedoeld voor de bouw van de twee geplande appartementencomplexen De Elbe en De Furie in woonwijk Het Balkon. De gemeente, Bouwfonds en Maasdelta starten in september 2009 met de verkoop van 45 appartementen in De Elbe, allen met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Het streven is om nog dit jaar te kunnen starten met de bouw van De Elbe. De verkoop en bouw van gebouw De Furie is in voorbereiding.

De tijdelijke stimuleringsregeling is onderdeel van het door de regering opgestelde pakket crisismaatregelen uit het aanvullend beleidsakkoord van 25 maart jl. Voor woningbouwprojecten is maximaal EUR 395 miljoen gereserveerd. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken.

De realisatie van appartementencomplexen De Elbe en De Furie op Het Balkon van Maassluis, waarvoor al geruime tijd geleden bouwvergunning is verleend, ondervond negatieve invloed van de huidige economische crisis. De subsidie die nu is toegekend, is bedoeld om de bouw van de eerste appartementen op Het Balkon nog in 2009 te starten.

Wethouder Luijendijk reageert enthousiast: "Deze subsidietoekenning is goed nieuws voor Maassluis. Nadat de subsidieregeling door de minister bekend werd gemaakt, is er snel en constructief overleg gevoerd met Bouwfonds en Maasdelta. Ik en mijn collegabestuurders vertrouwen erop dat de eerste paal van het complex De Elbe eind van dit jaar eindelijk de grond in kan, mede omdat de verkoop van De Elbe door de ontwikkelaars op 4 september 2009 van start gaat".