CDA

Frans de Nerée: Nederland nog steeds in zwaar weer

De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het tweede kwartaal van 2009 laten volgens CDA-Tweede Kamerlid en financieel woordvoerder Frans de Neree tot Babberich zien dat Nederland, zoals eerder al voorspeld, inderdaad zwaar getroffen wordt door de economische recessie.

De economie krimpt historisch en bedrijven en huishoudens houden de hand op de knip. De uitgaven aan infrastructuur door de overheid nemen wel toe, Dit was dan ook een van de maatregelen die het kabinet eerder dit jaar heeft aangekondigd.

Volgens Frans de Nerée tot Babberich, geven de cijfers echter ook hoop voor de toekomst. ââHet lijkt erop dat we niet verder in het moeras zakken, en dat er weer een periode van langzaam herstel aankomt. De uitgelekte cijfers van het Centraal Planbureau wijzen ook in die richting. Dat wil niet zeggen dat we er zijn. We zitten nog steeds in zwaar weer. Dat zie je ook aan het aantal banen dat verloren gaat. De komende jaren zullen in het teken moeten staan van herstel van de schade. We zullen met Prinsjesdag zien, hoe het Kabinet daar voor 2010 en met name ook voor de jaren daarna tegenaan kijkt.â.â
---