Korps Landelijke Politiediensten

Verkeerspolitie stuit op flinke openstaande boetes

Delft, 13-08-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 12 augustus 2009 van een 25-jarige vrouw uit Eindhoven, die 45 keer stond gesignaleerd, 5278 euro geïnd. Aan de vrouw zijn ook nog drie openstaande vonnissen betekend.

De auto waarin de vrouw reed was één van autos die tijdens een verkeerscontrole op de rijksweg A13 ter hoogte van Delft uit het verkeer was gehaald, omdat volgens het kenteken de eigenaar geen rijbewijs had. De vrouw was echter wel in het bezit van een rijbewijs, maar stond voor andere feiten gesignaleerd.

Tijdens deze verkeerscontrole zijn twee autos afgesleept in verband met achterstallige belastingschuld en vielen er bekeuringen voor defecte uitlaat (1), onverzekerd rijden (2), overschrijding maximum snelheid (5) en nog zes bekeuring o.a. voor handheld bellen en rijden zonder APK. Twee andere bestuurders stonden ook gesignaleerd voor openstaande boetes en rekenden in totaal 661 euro af.

Vanochtend rond 08.00 uur trof de Verkeerspolitie van het KLPD op dezelfde locatie een 43-jarige man uit Rotterdam die stond gesignaleerd voor een geldboete van 48.924 euro. De 48000 euro was een opgelegde ontneming in verband met het houden van een hennepkwekerij en de 924 euro waren nog openstaande verkeersboetes. De man is voor
180 dagen gegijzeld om het bedrag alsnog te voldoen. De eigenaresse van de auto, die overigens onverzekerd was, verzekerde haar vriend dat als hij vrij zou komen de auto niet meer voor de deur aan zou treffen. Zij liet de auto direct vernietigen om verdere ellende met het voertuig te voorkomen.