Belgische Federale Overheid


*

Nieuwe brochures over veiligheid op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen en in de landbouwsector

Datum: 13 augustus 2009

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg publiceerde twee nieuwe veiligheidsbrochures. De eerste behandelt de veiligheid van tijdelijke en mobile bouwplaatsen, de tweede gaat over de veiligheid in de landbouwsector.

"De veiligheidscoördinatie op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen"

Op alle bouwplaatsen is de rol van de veiligheidscoördinator uiterst belangrijk. Dit geldt des te meer voor de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen waar verschillende werkgevers en zelfstandige werknemers aan de slag zijn. De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg publiceerde daarvoor een brochure die deze complexe situatie behandelt.

In deze brochure worden 37 vragen beantwoord over de tijdelijke en mobiele werkplaatsen. Ze richt zicht voornamelijk tot aannemers, architecten, ondernemers en veiligheidscoördinatoren.

Download de brochure "De veiligheidscoördinatie op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen" (PDF, 84 p. - 602 kB)

"Goede veiligheidspraktijken in de landbouwsector"

De landbouwsector wordt steeds geassocieerd met moeilijke arbeidsomstandigheden. Op Europees niveau heeft deze sector het grootste aantal jaarlijkse arbeidsongevallen. De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg publiceerde daarom een nieuwe brochure met als titel "Goede veiligheidspraktijken in de landbouwsector".

Deze brochure wil landbouwers informeren over enkele specifieke elementen in de wetgeving over het welzijn op het werk en ook de risicosituaties die vastgesteld werden op het terrein worden in de kijker gezet. Tenslotte geeft de brochure nog mogelijke preventiemaatregelen weer.

Download de brochure "Goede veiligheidspraktijken in de landbouwsector" : deel 1 (PDF, 71 p. - 2,26 MB) - deel 2 (PDF, 49 p. -
1,96 MB)

U kunt deze brochures ook online bestellen via de site van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg