Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-08-2009

Ketenpartners slaan handen in elkaar bij inbraakpreventie

BREDA: De politie controleerde donderdag in het kader van
inbraakpreventie samen met netwerkpartners Wonenbreburg en Surplus Welzijn woningen in de wijk 'Heuvelkwartier'. Met in totaal 15 medewerkers werden woningen gecontroleerd in het kader van het project 'Gelegenheid maakt de dief'. Woningen in de wijk werden bekeken op inbraakgevoelige punten. Bij het constateren van o.a. openstaande ramen en deuren werd een 'voetje' neergelegd. Dit is een flyer met hierop de tekst 'Dit had de voet van een inbreker kunnen zijn'. Tussen 10.00 uur en 11.45 uur controleerde men in groepjes woningen in onder andere de Talmastraat, Tasmanstraat, Mastbosstraat en
Boothstraat. In maar liefst 18 woningen konden de controleurs zo binnen lopen. Ook zijn tientallen onafgesloten poort- en tuindeuren geconstateerd. Overal zijn de voetstappen achtergelaten om de bewoner te attenderen op het inbraakrisico.
Wijkagent Michel Kieneker is tevreden over de actie: 'Er is zeer goed samengewerkt door de partners. Dit leidde tijdens de actie tot positieve reacties uit de buurt. Bewoners zijn zich nu beter bewust van risico's als het gaat om inbraak.'

Insluiper zakt door plafond

ETTEN-LEUR: Personeel van een winkel in het winkelcentrum ontdekte woensdagmiddag een beschadiging aan het plafond. Omdat het gat in de plafondplaat er eerder niet zat, ging men op onderzoek uit en
schakelde de beveiliging in. Bij het inspecteren van het plafond kwam er een man uit het plafond gevallen. De 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Roemeense nationaliteit. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. Die stelde de man in verzekering op het politiebureau en verhoorde hem. De man verklaarde dat hij bestolen was en geen onderdak had. Zodoende wilde hij
overnachten in de kledingzaak. Van de gedupeerde is aangifte
opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor bedreiging vrouw

TETERINGEN: De politie hield donderdagochtend een 44-jarige man uit Teteringen aan voor bedreiging van zijn vrouw. De man uitte de bedreigingen tegen een van zijn kinderen omdat de vrouw van hem wilde scheiden. De 40-jarige vrouw deed aangifte bij de politie. De
verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor vernielen auto en huis moeder

BREDA: Woensdag kreeg de politie melding vanuit een woning in de Colijnstraat. Hier zou een agressief familielid vernielingen
aanrichten aan de woning en zich erg agressief gedragen. De politie hield de 27-jarige Bredanaar aan. Van zijn moeder is aangifte
opgenomen van vernieling. Hij had deuken in de auto van zijn moeder getrapt en kozijnen en sloten van het huis hebben vernield. Reden hiervoor zou zijn dat zijn familie hem op dat moment niet wilde helpen in verband met zijn agressieve gedrag.
De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man aangehouden na doodsbedreigingen

ETTEN-LEUR: De politie hield woensdag omstreeks 21.30 uur een
30-jarige man uit Etten-Leur aan voor bedreiging. Eerder op de avond meldde een 30-jarige inwoonster van Etten-Leur dat haar nieuwe vriend zojuist was bedreigd door haar ex. De ex was weggereden in zijn auto. Op basis van de beschrijving van de auto hield de politie hem aan in de Stijn Streuvelslaan.
De man wordt ervan verdacht een 34-jarige man uit Etten-leur met de dood te hebben bedreigd. Van de man is aangifte opgenomen.
Bij de aanhouding was de verdachte niet in bezit van wapens. In zijn woning werden op aanwijzen van de man een jachtgeweer en munitie gevonden. Ook is hier een zwaard in beslag genomen.
De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na melding inbraak

BREDA: Een beveiligingsbedrijf snelde woensdag tegen middernacht richting de Terheijdenseweg in verband met een inbraakmelding in een schoolpand. Bij aankomst zag de man een inbreker aan een deur wrikken. De inbreker schrok en maakte zich uit de voeten. De politie zag nabij de Archimedesstraat twee mannen via de bosschages een park in lopen. Een van de mannen voldeed aan het signalement. De politie snelde achter de twee aan en pakte een van hen bij zijn kleding. De ander ging er te voet vandoor. De 20-jarige Bredanaar ontkende bij verhoor enige betrokkenheid bij de inbraak.
Van de beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen. In de loop van de donderdagmiddag is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal op gemaakt.

Hennepkwekerijen geruimd

BREDA: De politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen opgerold op de Zandbergweg. De politie trof in een woning een kwekerij met 203 hennepplanten. De kwekerij werd geruimd. Tijdens het ruimen meldde zich een getuige die verklaarde dat de bewoner van het pand nog een pand in gebruik had in dezelfde straat. In de betreffende loods trof de politie nog een hennepkwekerij aan. In dit geval ging het om 359 hennepplanten. Ook deze kwekerij is geruimd en alle goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging.
Van de energiemaatschappij zal aangifte worden opgenomen in verband met diefstal van stroom. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Politienieuws via Twitter

TILBURG: De politie Midden en West Brabant is begonnen met Twitter. Alle persberichten die de politie op haar eigen website plaatst, zijn vanaf nu ook via Twitter te volgen.

Via Twitter kunnen gebruikers korte berichtjes publiceren, die weer door anderen gelezen kunnen worden. Iedereen die op internet een Twitter-account aanmaakt, kan zich abonneren op de berichtgeving van de politie Midden en West Brabant door http://twitter.com/politiemwb te gaan volgen. Op de eigen website van de politie www.politiemwb.nl staat hierover meer informatie.
De berichtjes kunnen niet alleen gelezen worden op een PC, maar ook op andere communicatiemiddelen, zoals bepaalde GSM's of Pocket-PC's.

Laatst gewijzigd 13-08-2009 16:15 | © Regio Midden en West Brabant |