Gemeente Kampen


* Ruim kwart miljoen subsidie voor Kulturhus

Ruim kwart miljoen subsidie voor Kulturhus

13 aug 2009

Gemeente Kampen ontvangt bijdrage vanuit Stimuleringsregeling woningbouw 2009
De gemeente Kampen krijgt vanuit de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 van het ministerie van VROM een subsidie van EUR 252.000. De subsidie wordt verstrekt voor de realisatie van 28 koopappartementen binnen het project Kulturhus IJsselmuiden. Gemeenten konden tot 15 juli 2009 aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling. De gemeente Kampen heeft in totaal vier woningbouwprojecten aangemeld, namelijk Prefabo, Het Bos, Graafschap en het Kulturhus. De subsidie voor het laatst genoemde project is nu gegund.

Jan Wieten (projectwethouder Kulturhus): "Geweldig dat minister Van der Laan Kampen heeft meegenomen bij de toedeling van de stimuleringsgelden. Het is het laatste duwtje dat we nodig hebben om dit geweldige project nu snel uit te kunnen gaan voeren."

De stimuleringsregeling is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie door de economische crisis en terugval van werkgelegenheid te beperken. Ook de door de gemeente Kampen aangedragen projecten zijn als gevolg van de economische crisis vertraagd. De belangrijkste reden hiervoor is de terughoudende opstelling van kopers en vermogenverstrekkers. Een voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is, dat de bouwkundige werkzaamheden in 2009 van start gaan.

De landelijke overheid heeft binnen het pakket crisismaatregelen maximaal 395 miljoen euro gereserveerd voor woningbouwprojecten. Op dit moment is in deze eerste subsidieronde 100 miljoen euro verdeeld onder 155 gemeenten. In totaal hebben 211 gemeenten een beroep gedaan op de stimuleringsregeling. Een tweede subsidieronde staat gepland voor het najaar van 2009. De voorwaarden daarvoor zijn nog niet bekend.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |