Gemeente Dirksland


Tweede ronde bestickeren huishoudelijke afvalcontainers

Eind mei is de gemeente Dirksland gestart met de registratie van afvalcontainers. Dit gebeurt met stickers met daarop een streepjescode. De eerste stickerronde heeft al plaatsgehad. De containers die nog niet geregistreerd zijn krijgen een sticker op maandag 31 augustus of dinsdag 1 september.

De gemeente Dirksland wil meer zicht krijgen op het afvalaanbod binnen de gemeente. Door de registratie van de containers kunnen vermiste containers opgespoord worden en kunnen de inzamelroutes beter worden afgestemd op het afvalaanbod. Tevens is het een controle middel om te zien of de juiste container op de juiste locatie wordt aangeboden.

Alle bruine en groene afvalcontainers in de gemeente krijgen een sticker met een unieke code, bestaande uit een barcode, een adres en een huisnummer. Op die manier zijn alle containers gekoppeld aan een huishouden en is inzichtelijk welke containers bij uw adres horen.

Containers die na de registratie geen sticker hebben zijn dus niet gekoppeld aan een adres. Die containers worden niet meer geleegd en vervolgens ingenomen.

Zijn uw containers nog niet of niet allemaal gestickerd, dan ontvangt u eind augustus een brief waarin staat op welke dag (31 augustus of 1 september) u uw container bij uw voordeur moet plaatsen.