Gemeente Baarn

Ruimen van fietsen op het Stationsplein

Op het Stationsplein geldt een verbod om (brom)fietsen buiten de rekken te plaatsen en om (brom)fietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren (hierna te noemen: fietswrakken) te plaatsen. Het doel van dit verbod is om het vernieuwde Stationsplein schoon en voor iedereen veilig en toegankelijk te houden.

Het hierboven genoemde verbod is geregeld in artikel 5.1.11 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Tegen overtredingen van dit verbod zullen wij met regelmaat handhavend optreden. Concreet houdt dit in dat (brom)fietsen die buiten de rekken staan en fietswrakken zullen worden verwijderd. Indien noodzakelijk zal daarbij het slot worden doorgeknipt. Eventuele schade die daardoor ontstaat zullen wij niet vergoeden. Nadat de betreffende (brom)fietsen zijn verwijderd worden deze meegenomen naar de gemeentewerf, Drakenburgerweg 21 te Baarn. Daar kunt u uw (brom)fiets terugkrijgen na betaling van een bedrag van ⬠15, -. De openingstijden van de gemeentewerf zijn: maandag tot en met donderdag tussen 09:00 uur en 12:00 uur en tussen 13:00 uur en 16:00 uur en op vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur.

De eerstvolgende periode waarop fietsen die buiten de rekken staan en fietswrakken zullen worden verwijderd is eind augustus 2009.