KNHS


Yvonne de Ruyter zet beste beentje voor in Greven 13 augustus 2009
20090813_yderuyter_o7t2105_knhs

Yvonne de Ruyter (Rotterdam) is vanmorgen als vijfde geeïndigd in de dressuur op het Wereldkampioenschap voor ponymennen in Greven-Bockholt, Duitsland. De Ruyter zette hiermee het eerste teamresultaat neer.

WK-debutante Melanie Becker mocht vandaag als laatste enkelspanrijder van start in Greven. De individuele deelneemster uit Klaaswaal zette met haar New Forest pony Ostaras Sandor een proef naar tevredenheid neer. Becker kreeg van de vijf juryleden, die het vandaag overigens niet altijd met elkaar eens waren, een score van 54,14 punten en gaat met de negende plaats teamlid Arjo van Kekem voorbij in het eindklassement van de dressuur van de enkelspannen.

De dressuur werd gewonnen door de Duitse individuele deelnemer Franz-Josef Lehmkuhl, voor de Deense titelverdediger Peter Koux en de Belg Johan Verswalm. Arjo van Kekem bezet de 13de plaats.

Teamlid Ewoud Boom (Nijkerk) betrad vanmiddag als eerste Nederlander de dressuurpiste in de rubriek tweespannen op het Wereldkampioenschap. Boom reed een goede proef maar met iets te veel spanning en kreeg 55,55 punten, goed voor de voorlopige vierde plaats na 11 deelnemers.

De Duitser Steffen Abicht gaat voorlopig aan de leiding in deze rubriek, gevolgd door de Britse voormalige vierspan ponymenster Anna Grayston en Tracey Morgan uit de Verenigde Staten van Amerika.

Het tweede teamlid bij de tweespan ponys Karel van Kekem start morgen om 09.00 uur, individueel Manon van Kasteren is om 11.50 uur aan de beurt.

Bij de vierspan ponys bijt Jan de Boer om 13.00 uur het spits af, gevolgd door individueel deelnemer Marcel de Vries om 14.52 uur en tweede teamlid Aart van de Kamp junior zet om 15.12 uur het laatste Nederlandse resultaat neer.