Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Museumcafé begraafplaats Nieuwe Ooster zoekt vrijwilligers

13 augustus 2009
Café Roosenburgh is een schitterend café op een unieke plek: begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster. Het is ook het museumcafé van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Als vrijwilliger verzorg je de kaartverkoop, uitgifte van audiotours en de bestellingen van de cafégasten.

Foto van graven op de Nieuwe Oosterbegraafplaats. Fotograaf Edwin van Eis.

Museum Tot Zover biedt een overzicht van geschiedenis en toekomst van onze omgang met de dood. Op een spannende manier worden bezoekers verrast, geïnformeerd en aan het denken gezet. Het eind 2007 geopende museum heeft al veel enthousiaste reacties ontvangen. Bijzonder is dat bezoekers met de audiotour van het museum ook over de begraafplaats kunnen dwalen.

Koffie en gebak

De Nieuwe Ooster is je welbekend. Misschien is het juist daarom leuk om vrijwilliger te worden bij Café Roosenburgh. Gasten kunnen hier rustig zitten, genieten van heerlijke koffie en gebak of wat lezen. Als vrijwilliger blijf je contact houden met deze bijzondere plek!

Interne training

Als vrijwilliger maak je deel uit van een leuk team met korte lijnen. Het is een afwisselende baan in een prachtige monumentale omgeving. Er werken nu al 25 vrijwilligers in het café! Je ontvangt een interne training en bent uiteraard verzekerd. Ook krijg je de Vrijwilligerskaart en korting op artikelen uit de winkel. Verder wordt je regelmatig geïnformeerd over projecten in het museum.

Taken en rooster

Als medewerker van het café verzorg je uiteraard de bestellingen en zorg je voor een uitnodigende omgeving. Daarnaast verzorg je de kaartverkoop voor het museum en de uitgifte van de audiotours. Je geeft zelf aan hoeveel dagdelen je wilt werken.

Aanmelden als vrijwilliger

Heb je interesse? Neem dan contact op met:
Mischa Bouramdane - Smeding, 020 468 3018 of 06 40233541, msmeding@oost-wgm.amsterdam.nl.

Reageer