Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Fietsen verwijderen bij Amstelstation

13 augustus 2009

Het stadsdeel gaat fietsen die langer dan 28 dagen bij het Amstelstation staan gestald, met ingang van begin september verwijderen. Begin augustus is op een deel van de gestalde fietsen een sticker aangebracht die het frame met het wiel verbindt. Na een maand kan het stadsdeel dan vaststellen of de fiets wel of niet is gebruikt.

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel besloot eerder op basis van de Algemene Politie Verordening (APV) dat fietsen niet langer dan 28 dagen bij de NS-stations in het stadsdeel mogen staan. Uit ervaring bij andere stations blijkt dat een kwart van de fietsen nooit meer wordt gebruikt. Deze `weesfietsen' bezetten een groot deel van de stalling.

Tot voor kort kon het stadsdeel alleen fietsen verwijderen die buiten de stalling of fietsenrekken stonden. Nu kan het stadsdeel ook op de stallingstermijn handhaven. Deze termijn van 28 dagen is aangekondigd op borden bij het Amstelstation. Later volgt ook het Muiderpoortstation. Fietsen die worden verwijderd, worden ondergebracht bij de AFAC.