Persbericht

13 augustus, 2009

Riverbed presenteert virtuele versie Central Management Console (CMC)

~ CMC - Virtual Edition biedt betere schaalbaarheid, uitgebreidere beheermogelijkheden en optimale flexibiliteit voor Managed Service Providers ~

Riverbed Technology, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, introduceert de Central Management Console - Virtual Edition (CMC-VE). Deze is speciaal ontwikkeld voor managed service providers (MSP's). CMC-VE biedt MSP's een 'multi-tenant'-oplossing voor het beheren van meerdere groepen Steelhead-implementaties bij verschillende klanten. Hierdoor kunnen MSP's centrale beheermogelijkheden schaalbaar maken voor klanten die groei doormaken en is het eenvoudiger om nieuwe klanten binnen te halen. Dit alles zonder dat hiervoor nieuwe hardware aangeschaft en geïmplementeerd hoeft te worden.

CMC-VE is de virtuele versie van de Central Management Console (CMC). Deze vereenvoudigt het proces van implementatie, configuratie en beheren van honderden of zelfs duizenden Steelheads voor organisaties. De nieuwe mogelijkheden van CMC-VE maken het voor MSP's mogelijk om operationele kosten te verlagen en transparantie en schaalbaarheid te vergroten. Bovendien kunnen beheerlicenties flexibel worden gedistribueerd naar klanten door de nieuwe multi-tenant-mogelijkheden. CMC-VE werkt op VMWare ESX en MSP's kunnen het gebruiken op iedere bestaande server met voldoende capaciteit.

"Onze klanten vertrouwen erop dat wij de netwerkinfrastructuur voor ze beheren en WAN-optimalisatie is een essentieel onderdeel van ons gezamenlijke succes", zegt Jamey Hancock, director of channel strategies bij service provider IPsoft Inc. "We gebruiken CMC om de geïmplementeerde Steelheads bij onze klanten zo efficiënt mogelijk te beheren. Met CMC-VE vergroten we de zichtbaarheid van de netwerken van onze klanten en leveren we waardevolle informatie omtrent de netwerk-performance. Dit met grotere flexibiliteit en minder TCO (Total Cost of Ownership) voor zowel onze klanten als voor onszelf."

Verbeterde schaalbaarheid: multi-tenant-platform

Door CMC-VE in te zetten kunnen MSP's Steelheads voor verschillende klanten centraal beheren. Hoeveel CMC - Virtual Editions en Steelheads precies kunnen worden beheerd, verschilt per MSP. Tijdens interne tests lukte het om vijftig Virtual Editions te draaien, die ieder weer vijftig Steelheads beheerden. In een andere opstelling werden er op dezelfde server zes CMC - Virtual Editions gehost. Dit keer met ieder vijfhonderd Steelheads. Opgeteld zijn dit drieduizend Steelheads die werden beheerd vanaf één fysieke server.

Flexibele licentiering

CMC-VE maakt het mogelijk voor MSP's om beheerlicenties te verspreiden onder klanten waarbij de organisatiegrootte verandert. Het is mogelijk om meer licenties te distribueren voor Steelheads en bestaande licentiesleutels te verplaatsen over de verschillende CMC - Virtual Editions. Dit geeft MSP's een licentiereeks die kan worden uitgebreid of verplaatst bij de verschillende klanten, zodra de behoeften van de organisaties veranderen. Organisaties die sneller groeien dan verwacht kunnen zo tijdig worden voorzien van het juiste aantal licenties.

"Met de introductie van een multi-tenant-platform en de flexibele licentiering kunnen MSP's duizenden Steelheads beheren voor verschillende klanten op één fysieke server in het datacenter", zegt Carel Bak, regional sales manager bij Riverbed Benelux. "Bovendien kan de CMC-VE direct na het binnenhalen van nieuwe klanten worden ingezet, zonder de aanschaf van extra hardware. Met de verbeterde flexibiliteit en schaalbaarheid van de CMC-VE komen we tegemoet aan de behoeften van managed service providers. We helpen zo de dienstverlening te verbeteren en operationele kosten te verlagen."

CMC-VE is naar verwachting verkrijgbaar vanaf oktober 2009.

(514 woorden)




Ingezonden persbericht