Ingezonden persbericht


IFS neemt Qurius-dochter MultiPlus Solutions over

Eindhoven, 13 augustus 2009 - ERP-leverancier IFS heeft een overeenkomst getekend met Qurius International Holding BV voor de volledige overname van de aandelen van MultiPlus Solutions AS. De overname wordt betaald in contanten. Door de overname versterkt IFS zijn positie op het gebied van projectgebaseerde oplossingen voor specifieke industrieën.

MultiPlus
Solutions heeft zijn hoofdkantoor in Sandefjord (Noorwegen) en vestigingen in China en Denemarken. Het bedrijf levert projectgebaseerde applicaties aan de sectoren scheepvaart (scheepsbouw en offshore), EPCI (Engineering, Procurement, Construction & Installation) en fabrikanten in de projectmatige productie. Het bedrijf biedt een complete ERP-suite, inclusief functionaliteit voor financiën, projectcontrole, onderhoud, productie, documentbeheer en human resource management (HRM).

MultiPlus
Solutions heeft een klantportfolio van bijna honderd bedrijven in Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, de Verenigde Staten en China. IFS is van plan de producten te blijven ondersteunen, onderhouden en verbeteren. Klanten profiteren daarnaast van schaalgrootte en synergie doordat IFS en MultiPlus Solutions vergelijkbare sector- en productkennis hebben. MultiPlus Solutions genereerde in 2008 een netto-omzet van 45,9 miljoen Noorse kronen (ongeveer 5,3 miljoen euro), waarvan de helft afkomstig uit productverkoop. De EBIT bedroeg in 2008 2,8 miljoen Noorse kronen (ongeveer 320.000 euro).

"De
overname van MultiPlus Solutions onderstreept de IFS-strategie voor groei, met name in onze belangrijkste doelsectoren. MultiPlus Solutions is een bekende leverancier in de sectoren die veelvuldig gebruikmaken van projectgebaseerde oplossingen. IFS streeft naar het marktleiderschap in deze sectoren op basis van een uitgebreid klantportfolio en diepgaande sectorkennis", zegt Alastair Sorbie, CEO van IFS.

IFS
Scandinavië gaat MultiPlus Solutions integreren in de IFS-organisatie. Algemeen directeur Glenn Arnesen ziet ernaar uit om nieuwe klanten en medewerkers te verwelkomen in de organisatie. "IFS en MultiPlus Solutions passen wat betreft cultuur perfect bij elkaar. Beide organisaties zijn klantgedreven en richten zich op de levering van flexibele, op componenten gebaseerde oplossingen, die inspelen op de veranderende behoeften in onze doelsectoren. Door de overname verwelkomen we bedrijven als Ulstein Verft, Color Line, The Frank Mohn-groep, Elko, Sinopacific Shipbuilding Group, Mustad en UMOE Schat-Harding als nieuwe klanten", zegt Arnesen.

De
overname is naar verwachting binnen drie tot vier weken afgerond, afhankelijk van de officiële goedkeuring van regelgevende instanties.

####

Over IFS

IFS is een
beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS) die de ERP-suite IFS Applications® ontwikkelt, levert en implementeert. Het bedrijf is in 1983 opgericht. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS heeft meer dan tweeduizend klanten in 54 landen. IFS Benelux richt zich vooral op de volgende sectoren: industriële productie, construction, contracting en servicemanagement (o.a. scheepsbouw, olie, gas & energie), telecom en procesindustrie. Bij IFS werken 2.600 mensen. Het bedrijf behaalde in 2008 een omzet van 230 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com

IFS Applications is
een handelsmerk van Industrial & Financial Systems, IFS AB (publ). Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

*-*-*-*




Ingezonden persbericht