Ingezonden persbericht

Nieuwe Thee Vakbeurs in Hongkong in Augustus 2009

De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) en de "Chinese Tea Culture International Exchange Association" maakten onlangs bekend dat in de zomer van 2009 de eerste "Hong Kong International Tea Fair" zal worden gehouden. De vakbeurs vindt plaats in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre van 13-15 augustus 2009.

De wereldwijde vraag naar thee en aan thee gerelateerde producten is enorm. Naar verwachting zal deze vraag nog flink groeien. Ipsos-Reid* uit Canada verwacht dat de wereldwijde verkoop van thee zal stijgen van US$7.36 miljard in 2007 naar US$14.91 miljard in 2010.

Volgens de "Food and Agriculture Organisation" (FAO) van de Verenigde Naties, is er in 2007 3,87 miljoen thee geproduceerd. China is de grootste theeproducent ter wereld, gevolgd door India, Kenia, Sri Lanka en Indonesië. Deze vijf landen waren samen goed voor 77 procent van de wereld thee productie in 2006. De belangrijkste afnemers van thee zijn onder meer Rusland, het Verenigd Koninkrijk. Pakistan, de Verenigde Staten en Egypte. Deze landen importeerden samen meer dan 40 procent van de wereldproductie in 2006. Hongkong heeft de hoogste consumptie van thee van alle steden in Azië en staat negende op de wereldranglijst van theeconsumptie per persoon.

Op de vakbeurs worden thee variëteiten, verwerkte thee, theeproducten, verpakkingsproducten voor thee, apparatuur voor de verwerking van thee en theeserviezen getoond. Daarnaast nemen laboratoria deel waar thee kan worden getest en is er aandacht voor de meest recente technologische ontwikkelingen op het gebied van thee.
Voorts komen er thee bars en stands van vakorganisaties op het gebied van thee.

Een hoogtepunt op de vakbeurs wordt de "International Tea Competition". Een internationale vakjury van bekende experts zal de tien beste theesoorten ter wereld selecteren. "The Most Beloved Tea," een prijs voor de meest populaire thee, wordt gekozen door de exposanten en bakbezoekers. De "Tea Gallery" wordt een showcase van geselecteerde theepotten, andere apparatuur waarmee thee gezet kan worden, theetabletten en publicaties over thee. Verder komen in deze Gallery demonstraties van thee ceremonies, seminars en publieke debatten over thee.,

De Thee Beurs is op 13 en 14 augustus 2009 uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers. Op 15 augustus is het publiek ook welkom.

De vakbeurs wordt gesteund door onder meer "the Hong Kong & Kowloon Tea Trade Merchants Association"; de "Association of Coffee & Tea of Hong Kong"; de "Hong Kong Food Council"; de "The World Trade Union"; en "The World Culture Association of Tea and International Chinese Tea Club". Mede-organisator van het evenement is het "China International Tea Culture Institute".

*Ipsos-Reid is een Canadees onderzoeksbureau dat eerder bekend stond onder de naam Angus Reid Group. Ipsos-Reid is onderdeel van Ipsos, de op één na grootste enqueteur ter wereld..

Over de HKTDC
De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) werd opgericht in 1966. De organisatie is belast met de internationale promotie van handelaren, producenten en dienstverleners uit Hongkong. De HKTDC heeft meer dan 40 kantoren wereldwijd, waaronder 11 in de Volksrepubliek China.. Met dit netwerk promoot de HKTDC Hongkong als een platform voor het zakendoen met China en Azië. De HKTDC organiseert ook vakbeurzen en handelsmissies zodat bedrijven kunnen profiteren van kansen in Hongkong en de Volksrepubliek China. Verder verstrekt de HKTDC informatie via productbladen, onderzoeksrapporten en het internet. Bezoek voor meer informatie : www.hktdc.com