Ingezonden persbericht

Rotterdam, 13 augustus 2009

REGGAE VIERT HOOGTIJ IN WATT MET SHOWS VAN O.A. THE WAILERS, THE CONGOS, SIZZLA, EASY STAR ALL STARS, CAPLETON EN COLLIE BUDDZ

WATT Rotterdam vormt de komende maanden het toneel voor veel opvallende reggaeshows: Van legendarische reggaebands en artiesten als The Wailers (Bob Marley's originele begeleidingsband), The Congos en Sizzla tot aan jong talent als Collie Buddz en Etana. Opvallend is ook het collectief Easy Star All Stars die wereldwijd verrassen met hun dubreggae versies van albums van The Beatles, Pink Floyd en Radiohead. Hier volgt een overzicht van alle reggaeshows in WATT.

Collie Buddz is de jonge reggae/dancehall revelatie die recht van de Bermuda-eilanden overgewaaid is. Hij is geïnspireerd door artiesten als Buju Banton, Bounty Killer en Beenie Man en heeft de perfecte balans tussen reggaeritmes en hiphop rhymes weten te vinden. Met zijn explosieve song Come Around werd hij in het reggaemilieu opgemerkt. Dit jaar staat hij op Lowlands en op 25 augustus in WATT, samen met de jonge, veelbelovende The New Kingston Band.

The Wailers, de originele begeleidingsband van reggaelegende Bob Marley, komt op 3 september naar WATT. Wereldwijd hebben The Wailers samen met Marley meer dan 250 miljoen albums verkocht! Daarnaast hebben ze ook samengespeeld met grote internationale artiesten als Sting, the Fugees, Stevie Wonder en Carlos Santana, en met reggaegrootheden als Alpha Blondy, Peter Tosh en Burning Spear.

Etana was een van de sensaties tijdens Two Sevens Splash 2009. Zij geldt als één van de grote rijzende sterren van Jamaica en is een symbool voor veel jonge vrouwen. Samen met Alborosie heeft ze momenteel een hit met Blessings. Met haar debuutalbum The Strong One won zij de award voor Album of the Year tijdens de EME Awards 2009. Op 29 september staat ze in WATT samen met de Everton Blender, een van de weinigen die een brug weet te slaan tussen rootsreggae en dancehall.

Met meer dan 40 albums in 15 jaar duikt Sizzla op zijn nieuwe album Ghetto Youth-ology nog dieper in zijn culturele en spirituele idealen. Hij combineert zijn opvallende stemgeluid met dat van de onweerstaanbare beats van zijn vaste backing band The Firehouse Crew. Het album brengt de singjay terug naar zijn essentie in een unieke harmonieuze fusion die makkelijk wedijvert met zijn beste werk tot nu toe. Sizzla & The Firehouse Crew staan op 17 oktober in WATT.

Je moet het maar durven als reggaedub formatie. Klassiekers als Pink Floyds Dark Side of the Moon en Radioheads OK Computer in een reggaedub jasje gieten. Toch slaagden de New Yorkse formatie Easy Star All Stars er wonderbaarlijk goed in. Deze keer zijn de Beatles aan de beurt voor een reggaedub makeover en treedt de band op naar aanleiding van hun Easy Star's Lonely Hearts Dub Band. Op 4 november zijn de Easy Star All Stars te gast in WATT.

In '77 maakten The Congos zich onsterfelijk met hun debuut Heart Of The Congos: trotse rootsreggae met Cedryc Milton's karakteristieke falsetstem, geproduceerd door de grote Lee 'Scratch' Perry. Sinds 2006 touren de reggaeveteranen in hun originele bezetting en met succes. Ondanks dat hun dreadlocks grijs zijn zal op 11 november blijken dat ze nog altijd knap grooven!

Capleton is samen met Sizzla, Anthony B en Buju Banton bepalend voor de conscious dancehall. De Jamaicaan, ook wel 'The Prophet' genoemd, werd beïnvloed door Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh en maakte in 1989 zijn stormachtige entree in de Jamaicaanse dancehall scene. Op 25 november staat Capleton in WATT.

Tickets voor alle reggaeshows zijn te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, bij Plato en Velvet Music in Rotterdam, en via Reggae Holland.

www.watt-rotterdam.nl

Noot voor de redactie /