Ingezonden persbericht

IFFR open aiR en Pop Up Tour 09 versterken het programma opening cultureel seizoen

De opening van het culturele seizoen in Rotterdam biedt dit jaar twee nieuwe gratis evenementen. Van 4 tot en met 6 september presenteren vijf Rotterdamse poppodia een speciale muzikale gast en een backstage-tour langs alle zalen tijdens de Pop Up Tour 09. Het International Film Festival Rotterdam toont op 5 september op het Schouwburgplein een openluchtfilm in festivalstijl, compleet met introductie en Q&A met cast en crew. IFFR open aiR presenteert de Nederlandse première van Fish Tank van Andrea Arnold (Red Road). Met popmuziek en film aan de vooravond van de R'Uitmarkt laat Rotterdam het eerste weekend van september goed zien hoe breed en veelzijdig het culturele aanbod in de stad is.

Pop Up Tour 09

Dit jaar zal het publiek tijdens de opening van het culturele seizoen ook kunnen genieten van de veelzijdigheid van de Rotterdamse poppodia tijdens de Pop Up Tour 09. Van 4 tot en met 6 september slaan WATT, Worm, Baroeg, Rotown en WMDC de handen ineen en trakteren de muziekliefhebber op een kijkje voor én achter de schermen. Verwacht bijzondere optredens waarbij een speciale muzikale gast zich zal presenteren in alle zalen. Verder is er bij alle podia de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen tijdens de speciale backstage-tour.

IFFR open aiR

Normaal trotseren de bezoekers van het International Film Festival Rotterdam winterse buien en nattigheid. Maar op zaterdag 5 september laat het IFFR zien dat filmkunst en een zomerbries ook prima samengaan, met de gratis openluchtvoorstelling van Fish Tank op het Schouwburgplein. Dit drama over een Engels pubermeisje van Andrea Arnold, wier debuut Red Road vorig jaar op het festival draaide, was in Cannes goed voor de juryprijs. De Nederlandse première van Fish Tank krijgt een echt festivaltintje want er is na afloop een Q&A met cast & crew met aansluitend drankjes en muziek in de Rotterdamse Schouwburg! De film werd gemaakt door de Rotterdamse producent Kees Kasander en wordt op 22 oktober door distributeur Cinéart uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters.

Het eerste weekend van september staat met Pop Up Tour 09, IFFR open aiR en de R'Uitmarkt volledig in het teken van gratis cultuurproeven in Rotterdam!