Gemeente Venray


13 augustus 2009

Bouw 34 patiowoningen Aan den Heuvel nog dit jaar van start

De gemeente Venray krijgt circa EUR 150.000,- van het Rijk. Dankzij de bijdrage kan de bouw van 34 patiowoningen in Brabander Aan den Heuvel dit jaar nog beginnen.

De bijdrage komt uit de zogenoemde `Van der Laan-regeling'. Dit is een rijksregeling die in het leven is geroepen om woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen vlot te trekken. Ook in Venray dreigde woningbouw stil te vallen. Daarom is voor twee clusters woningen in Brabander aan den Heuvel om een bijdrage gevraagd. Het gaat hierbij in totaal om 34 patiowoningen. De bijdrage van het Rijk bedraagt ca. EUR 150.000,-. De patiowoningen worden nu gegarandeerd dit jaar in aanbouw genomen.

Wethouder Hans Teunissen is blij met de rijksbijdrage: "Het is belangrijk dat we in Venray kwalitatief goede woningen blijven bouwen. Deze woningen zijn ook geschikt voor ouderen en dit is nu juist een groep waarvoor we woningen willen toevoegen".

Venray is één van de 155 gemeenten in Nederland die een bijdrage krijgt uit de regeling. In totaal hadden 211 gemeenten een aanvraag ingediend voor in totaal 607 projecten. De Van der Laan-regeling is onderdeel van een pakket van maatregelen dat het kabinet heeft genomen om de economische crisis te bestrijden.