Byron Wien treedt toe tot Blackstone als vice-voorzitter van Blackstone Advisory Services

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20090813 --

The Blackstone Group L.P. (NYSE: BX) heeft vandaag aangekondigd dat Byron Wien zal toetreden tot de firma als vice-voorzitter van Blackstone Advisory Services. Dhr. Wien was voorheen Chief Investment Strategist voor Pequot Capital en daarvoor bekleedde hij gedurende 21 jaar de functie van Chief (later Senior) Investment Strategist in de V.S. voor Morgan Stanley. Hij zal fungeren als senior adviseur voor zowel de Firma als haar klanten bij het analyseren van economische, sociale en politieke tendensen ter bepaling van de richting van de financiële markten. Op deze manier zal hij helpen vorm te geven aan investerings- en strategische beslissingen.

Stephen A. Schwarzman, voorzitter en Chief Executive Officer van Blackstone, merkte over de benoeming van dhr. Wien op: "Byron biedt de Firma ongeëvenaarde ervaring, wijsheid en kritisch vermogen die gevormd zijn gedurende vele jaren van diepe betrokkenheid bij de financiële markten. In een tijd waarin Blackstone bereid is om het grootste bedrag aan investeringskapitaal in haar geschiedenis beschikbaar te stellen en onze klanten worden geconfronteerd met ongekende economische onrust en onzekerheid, zal Byron een centrale en waardevolle rol spelen met betrekking tot het aangeven van de richting en het bieden van begeleiding."

Dhr. Wien voegde daaraan toe: "Blackstone is de grootste onafhankelijke alternatieve vermogensbeheerder en -adviseur in de wereld en haar activiteiten en klanten raken bijna elke grote markt en economie. Ik zie ernaar uit om met de Firma en haar klanten samen te werken en te helpen bij de kapitalisering op de mogelijkheden om te investeren en bedrijven te laten groeien die de huidige economische dislocaties zullen produceren."

Dhr. Wien ontving zijn A.B. met lof van Harvard College en zijn M.B.A. met onderscheiding van de Harvard Business School. Hij is een Toezichthoudend Directeur van George Soros' Quantum Funds en lid van de Investment Committees van het Lincoln Center, The Pritzker Foundation en de John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. Hij is een trustee van de New York Historical Society. Dhr. Wien is bestuurslid van het Manhattan Institute en de Phoenix House Foundation.

Over Blackstone

Blackstone is een van 's werelds grootste beleggings- en adviesbureaus. Wij streven naar positieve economische impact en lange termijn waarde voor onze investeerders, de bedrijven waarin we investeren, de bedrijven aan wie we advies verstrekken en de algehele wereldwijde economie. Wij doen dit door middel van de inzet van onze buitengewone medewerkers en flexibel kapitaal. Onze alternatieve vermogensbeheeractiviteiten omvatten het beheer van private equity fondsen, vastgoedfondsen, beleggingsfondsen van hedgefondsen, kredietgeoriënteerde fondsen, beleggingsinstrumenten voor schuldobligaties met onderpand (collateralized loan obligation - CLO) en closed-end beleggingsfondsen. De Blackstone Group biedt ook verschillende financiële adviesdiensten, waaronder advies inzake fusies en overnames, advies inzake herstructurering en reorganisatie, en fondsplaatsingsdiensten. Nadere informatie is beschikbaar op www.blackstone.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
The Blackstone Group
Public Affairs
New York

+ 1 212-583-5263