Luvion babyproducts genomineerd voor prestigieuze innovation award


Nederlands bedrijf krijgt erkenning voor recent gelanceerde babyfoon

DELFT, 20090813 -- Het Nederlandse babymerk Luvion is genomineerd voor de `Kind & Jugend Innovation Award' in de categorie `baby care' met de recent gelanceerde Luvion Platinum Beeldbabyfoon. De prestigieuze Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt op de Kind & Jugend vakbeurs in Keulen, dé jaarlijkse internationale vakbeurs in de baby-en kinderindustrie.

Wat een Oscar is in de filmindustrie, een Olympische medaille in de sportwereld; dat is de Innovation Award van de Kind & Jugend in de innovatieve babyindustrie. De 'Kind & Jugend Innovation award' is 's werelds meest prestigieuze award voor babyproducten en wordt verkozen door de vakjury, die bestaat uit vertegenwoordigers van internationale handelmagazines, handelsvertegenwoordigers en gezondheid- en veiligheidsdeskundigen waaronder TUV Rheinland. De definitieve bekendmaking zal plaatsvinden op de openingsdag van de Kind & Jugend Fair, 17 September 2009.

Criteria voor het aanwijzen van de genomineerden in een van de vijf categorieën zijn: het innovatieve karakter, veiligheid, gebruikersvriendelijkheid, design en kwaliteit van het product.

Luvion Premium Babyproducts, gevestigd te Delft, is onderdeel van Egerium BV. Luvion legt de focus op trendy babyproducten met een bijzonder design en een hoge kwaliteit. Luvion is gestart in 2005 en maakt de afgelopen jaren een explosieve groei door. Luvion premium babyproducten worden momenteel in meer dan 10 landen verkocht waaronder de UK, Duitsland, Turkije, Polen en Singapore.

"Wij zijn natuurlijk enorm trots op deze erkenning van de vakjury", aldus commercieel directeur Michiel Pannekoek, "we wisten door de stijgende vraag en goede recensies gedurende de afgelopen maanden natuurlijk al dat de eindgebruiker enorm tevreden is met deze beeldbabyfoon. Dat zo'n internationale vakgroep, waaronder kwaliteit- en veiligheidsdeskundigen, de Luvion Platinum nu ook heeft genomineerd voor deze award is natuurlijk heel mooi. We zien dit als een resultaat van het harde werk maar ook zeker als stimulans voor het doorzetten van de ontwikkeling van nieuwe producten."

Luvion Platinum
Deze hagelwitte babyfoon met LCD kleurenmonitor heeft het uiterlijk van een Ipod, is stijlvol en klein en heeft een uitstekende geluids -en beeldkwaliteit. De innovatieve digitale Wi-Fi technologie zorgt voor een storingsvrij bereik tot maar liefst 200 meter in open veld. De babyfoon is bovendien gemakkelijk aan TV te koppelen.

Kijken in het donker
De nieuw ontworpen camera met nachtzicht maakt het voor ouders mogelijk hun baby te zien wanneer hij/zij in een donkere kamer slaapt. Ook kunnen er verschillende camera's op de Luvion Platinum aangesloten worden, zodat meerdere baby's en/of kinderen dag en nacht tegelijk geobserveerd en beluisterd kunnen worden.