Global Woman op eerste ecologische en fair trade beurs in België


HAARLEM, 20090813 -- Het Haarlemse damesmodebedrijf Global Woman presenteert haar biologische collectie voor zomer 2010 op de eerste ecologische en fair trade textielbeurs in Sint-Niklaas in België. Deze ecotextielbeurs vindt plaats op 22 augustus voor het publiek en op 23 en 24 augustus voor vakhandel (retail).

Deze vakbeurs is een nieuw initiatief, met de bedoeling uit te groeien tot een grote Benelux beurs op het gebied van ecotextiel. Er staan diverse "groene labels" met dameskleding, herenkleding, baby- en kinderkleding, schoenen en bad- en bedtextiel.

Koopbeurs

Global Woman ondersteunt het initiatief door met een stand aanwezig te zijn en ziet het belang ervan in om samen met ecologische en fair trade bedrijven zich te profileren en om het bewustzijn van het publiek en de inkopers te vergroten. Om die reden heeft de organisatie van de beurs besloten van de eerste beursdag, zaterdag 22 augustus, een koopbeurs te maken. Dit biedt een mooie gelegenheid om consumenten kennis te laten maken met ecologische en fair trade produkten. Men kan dus de kleding en schoenen bekijken, passen en meteen kopen! Op zondag en maandag 23 en 24 augustus is de beurs open voor de vakhandel .

Duurzame mode

Global Woman richt zich op de modebewuste, zelfbewuste en sociaalbewuste vrouw. Voor de bijzondere kledinglijn gebruikt Global Woman alleen stoffen die gecertificeerd biologisch zijn, zodat gewaarborgd is dat stoffen milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Ook is er bij de productie gelet op de juiste arbeidsomstandigheden en zijn eerlijke prijzen betaald.

In de collectie voor zomer 2010 zitten mooie pantalons, jasjes, jurkjes en t-shirts van biologische katoen. De kleding is niet te onderscheiden van normale mode en is niet alternatief of trendy. De kleding van Global Woman is tweeledig duurzaam; het is mode die milieu- en mensvriendelijk is geproduceerd en die meerdere seizoenen meegaat.

Meer informatie

De vakbeurs in ecologische en fair trade wordt gehouden in Stadszalen van Sint-Niklaas in België, van 22 t/m 24 augustus 2009. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.ecotextiel.be.