Elektronisch factureren en debiteurenbeheer voor MKB ondernemers


ZAANDAM, 20090813 -- Begin augustus 2009 heeft CreAim FactuurManager.nl gelanceerd: elektronisch factureren en debiteurenbeheer voor MKB ondernemers en hun accountants. FactuurManager.nl geeft ondernemers op eenvoudige wijze de mogelijkheid besparingen te realiseren. Zij kunnen al vanaf ¤0,07 per factuur gebruik maken van FactuurManager.nl. Accountants kunnen zelfs gratis gebruik maken van FactuurManager.nl.

Met de komst van elektronische facturen kunnen ondernemers en hun accountants besparen op de tijd en kosten voor het verwerken van inkomende en uitgaande facturen. Dit maakt verdere automatisering van factuurstromen mogelijk.

In 2008 presenteerde de staatssecretaris van economische zaken (EZ) een actieplan voor elektronisch factureren. De staatssecretaris van EZ voorspelde dat het Nederlandse bedrijfsleven 600 miljoen euro kan besparen met de invoering van elektronisch factureren. De besparingen kunnen worden gevonden in het verminderd papierverbruik, de lagere verzendkosten en de efficiëntere logistieke afwerking van de facturen. Zelf heeft de overheid als doelstelling om in 2010 circa 10% van al haar facturen elektronisch te laten ontvangen. Met FactuurManager.nl kan deze doelstelling worden gerealiseerd.

De staatssecretaris van Financiën heeft in februari 2009 de regelgeving rond elektronische facturen vereenvoudigd. Elektronische facturen zijn voortaan vormvrij. Dit houdt o.a. in dat de ondernemer zelf kan beslissen om een elektronische factuur te beveiligen en dat facturen in PDF formaat verstuurd kunnen worden. FactuurManager.nl gaat echter verder en verstuurt de facturen in de nieuwe standaard UBL 2.0. Dit zorgt voor een nog groter voordeel.

Kenmerkend voor FactuurManager.nl is dat het onafhankelijk is van boekhoudpakketten en dat accountants meekijk rechten kunnen krijgen. Het resultaat is een zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem dat elektronisch factureren voor elke ondernemer mogelijk maakt.

Over CreAim
CreAim is specialist op het gebied van Standard Business Reporting (voorheen XBRL). Voor accountantskantoren en hun klanten heeft CreAim geavanceerde internetsoftware ontwikkeld, waarbij het mogelijk is digitaal jaarrekeningen, aangiftes en kredietinformatie met een digitale handtekening van de ondernemer aan te leveren bij de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en de Nederlandse banken. CreAim Autorisatie Services registreert machtigingen en goedkeuringen van bevoegde ondernemers. Vanaf begin augustus kunnen accountantskantoren en hun klanten ook elektronisch factureren met de software van CreAim.





Ingezonden persbericht