FNV Bouw

Al ruim 25 gemeenten zoeken ambtenaar

Nog maar een paar weken geleden vroeg de VNG aan alle gemeenten om hun vacatures voor ambtenaar bouw- en woningtoezicht en ruimtelijke ordening op te geven. Nu zijn er ondanks de vakantietijd al 25 nieuwe vacatures gemeld. Dit aantal komt bovenop de vacatures die al bekend waren en tot de cao-afspraak hebben geleid om UTA-personeel om te scholen tot ambtenaar. Toch duurt het nog tot ver in september voordat alle puntjes op de i staan.

Met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, UWV Werkbedrijf en Fontys Hogescholen is de bouw druk bezig om het 'project Bouw- en Woningtoezicht' vorm te geven. De bouw-cao heeft er 500.000 euro voor gereserveerd. Opzet is dat UTA-medewerkers met een bouwkundige opleiding op HBO-niveau die met werkloosheid worden bedreigd, na een test worden bijgeschoold tot ambtenaar. De bouw betaalt de omscholing, de gemeente de loonkosten tijdens de opleiding.

Hoe gaat het traject eruit zien? Kandidaten kunnen zich melden bij UWV Werkbedrijf. UWV brengt de kandidaat in contact met een gemeente en test de kandidaat. Is deze geschikt, dan neemt de gemeente betrokkene in dienst. Tegelijk start de opleiding bij de Bestuursacademie Zuid-Nederland (BAZN), onderdeel van Fontys. De opleiding duurt ongeveer drie maanden, vier dagen per week. De vijfde dag is er werk bij de gemeente.

Als binnenkort het informatiepakket voor werkzoekenden klaar is, komt dat op fnvbouw.nl te staan. Leden van FNV Bouw & Infra kunnen zich nu al als belangstellende opgeven via het e-mail adres bernet.vanleeuwen@fnvbouw.nl.