Ingezonden persbericht


Amsterdam, 13 augustus 2009

Paul de Munnik schrijft muziek familiemusical

Zanger schrijft muziek voor de M-Lab productie De Geheime Tuin (7+)

Theatermaker en zanger Paul de Munnik schrijft de muziek voor een nieuwe musicalbewerking van De Geheime Tuin (7+) van producent M-Lab. De voorstelling is gebaseerd op het klassieke verhaal van Frances Hodgson Burnett uit 1911 en is van 13 december tot en met 3 januari te zien in M-Lab in Amsterdam. Eva K. Mathijssen (169huis) schrijft het script en de liedteksten. De regie is in handen van Koen van Dijk.

De Geheime Tuin gaat over Marie. Als haar ouders sterven, komt ze terecht bij een oom die zich verder niet om haar bekommert. Ze wordt door omstandigheden gedwongen om te vroeg volwassen beslissingen te nemen en vergeet bijna hoe het ook weer moet: kind zijn. De ontdekking van de geheime tuin laten hoop en liefde weer bloeien.

In Nederland leven meer 'vergeten kinderen' zoals Marie. Dit universele verhaal is al vaker bewerkt voor het theater, maar nog niet eerder was de omgedraaide rol van kind en volwassene het uitgangspunt. Karin Bos (De Gebroeders Leeuwenhart) neemt de rol van Marie voor haar rekening. De verdere casting is nog in volle gang.



----------

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord.

----------

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,