Ingezonden persbericht


Published: 08:00 13.08.2009 GMT+2 /HUGIN /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius verkoopt Multiplus Solutions aan IFS

13 August 2009 - Qurius, de Europese leverancier van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren, deelt mee dat zij overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van haar dochteronderneming Multiplus Solutions aan IFS.

Qurius heeft vandaag aangekondigd dat zij met IFS overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van 100% van de aandelen in Multiplus Solutions AS. De koopprijs wordt contant betaald.

Multiplus Solutions is een gerenommeerde leverancier van projectgerichte bedrijfsapplicaties voor de maritieme sector (scheepsbouw, offshore) en andere verticale segmenten. De specifieke activiteiten van Multiplus, te weten het verkopen van eigen software producten en haar specifieke focus op de maritieme sector, dienen naar de mening van Qurius geen deel uit te maken van haar strategie.

Fred Hermans, CEO van Qurius NV: "Multiplus heeft een sterke positie in de markten waar zij zich op richt. We zijn verheugd dat Multiplus met IFS de mogelijkheid krijgt om haar sterke punten verder uit te bouwen. De koopprijs die Qurius ontvangt zal ter versterking van de balans worden gebruikt. "

Afhangende van voltooiing van diverse formaliteiten (waaronder van regelgevende aard), wordt de transactie naar verwachting afgerond 3 tot 4 weken nadat de overeenkomst is ondertekend.

Einde persbericht

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland en Oostenrijk, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en het near shore development centre in Tsjechië bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is onderdeel van de AScX-index. Op dit moment heeft Qurius 108.030,023 aandelen uitstaan. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.com.

Contact
Qurius, Christiaan Jeekel, Investor Relations Manager a.i. : t. +31 (0)418 683 500 or c.jeekel@qurius.com

Bezoek onze website: http://www.qurius.nl