Universiteit van Tilburg



Universiteit van Tilburg verwelkomt nieuwe lichting internationale studenten

Welcome Week maandag 24 augustus van start

Vanaf donderdag 20 augustus verwelkomt de Universiteit van Tilburg zo'n 780 internationale studenten die een half jaar of langer komen studeren. In de Welcome Week van 24 tot en met 28 augustus worden ze wegwijs gemaakt in het studeren aan de universiteit, de Nederlandse cultuur en de stad Tilburg. Studenten krijgen veel informatie, gaan samen sporten, feesten en krijgen een officiele ontvangst door de gemeente Tilburg.

Dit jaar ontvangt de universiteit zo'n 250 uitwisselingsstudenten die een semester komen studeren. Daarnaast worden er rond de 530 reguliere studenten verwacht, 380 die een masteropleiding gaan volgen en 150 voor een bacheloropeiding. Bij aankomst op donderdag, vrijdag of zaterdag (de "Arrival Days" genaamd) ontvangt elke student een uitgebreid informatiepakket, inclusief een plattegrond van Tilburg, collegerooster en studie-informatie. Vervolgens wordt de student naar zijn kamer gebracht door een van de vele UvT-studenten die als vrijwilliger optreden.

Maandagochtend 24 augustus om 11 uur zal Rector Magnificus Philip Eijlander de studenten officieel welkom heten. Ook krijgen ze een buddy toegewezen, een student die het hele integratietraject uit eigen ervaring kent en waar nodig de helpende hand biedt. In de Welcome Week staan onder meer workshops, een bezoek aan het sportcentrum, Pub Crawl, een City Tour en Immigratiezaken op het programma.

De Welcome Week is georganiseerd door het International Office van de Universiteit van Tilburg in nauwe samenwerking met faculteiten en internationale studentenverenigingen. De studenten zijn afkomstig uit zo'n 70 verschillende landen en van alle continenten. De meeste studenten gaan studeren aan de economische faculteit, waar dit jaar twee nieuwe opleidingen van start gaan, International Business Administration en Economics. De best vertegenwoordigde nationaliteiten zijn Chinees, Duits, Spaans, Turks en Bulgaars.