Ingezonden persbericht


IT-energiegebruik nog steeds hoog ondanks druk om kosten te verlagen Onderzoek toont aan dat slechte coördinatie tussen IT en facilitair management de afname van energiekosten kan tegenhouden

Amsterdam, 13 augustus 2009 - Bijna tachtig procent van de senior IT-beslissers heeft in een recent onderzoek van Brocade Communications aangegeven dat hun bedrijven meer dan een kwart van hun IT-budget uitgeeft aan energie gerelateerde kosten, in vergelijking tot 44 procent uit een gelijksoortig onderzoek vorig jaar.

Hoewel er verbeteringen zijn in het kostenmanagement, gaf ironisch genoeg meer dan de helft van de ondervraagden aan dat hun IT-afdelingen te maken hebben met druk vanuit het bedrijf om hun energieverbruik te verlagen als manier om operationele uitgaven te controleren. Het onderzoek onthult dat het gemis van coördinatie tussen de IT-afdelingen en het facilitair management binnen deze bedrijven, het snijden in energiekosten bemoeilijkt. Opvallend is dat bijna vijftig procent van de ondervraagden het IT-energiegebruik niet in de gaten houdt, omdat rekeningen van nutsbedrijven onder de bevoegdheid van het facilitair management vallen. Binnen deze groep verklaarde zestig procent dat hun bedrijven niet over de juiste middelen beschikt om het IT-energieverbruik te meten.

"Aanbieders van technologische oplossingen, zoals Brocade, zijn in staat om deze bedrijven niet alleen inzicht te geven in het gat tussen hun doelen en hun processen, maar kunnen ook daadwerkelijk iets doen om kosten te verlagen," zegt Ad Barghoorn, Country Manager Brocade Nederland. "Ons onderzoek toont aan dat het facilitair management in de meeste gevallen het budget met betrekking tot stroom beheert, terwijl de IT-afdeling het stroomgebruik en het effect hiervan op het bedrijf niet evalueert. In deze moeilijke economische tijden, waarbij elke uitgave onder toezicht geplaatst is, moet ook IT hierin een bijdrage leveren en samenwerken met het facilitair management om de stijgende rekeningen te verlagen."

Een bemoedigend resultaat is het feit dat energie-efficiëntie een steeds belangrijker criterium is in het beslissingsproces bij IT-aankopen. Stroomgebruik staat hierbij in de top vijf, samen met interoperabiliteit, prestatie, prijs en merkherkenning. Echter, de ondervraagden gaven ook aan dat zij tegen een aantal uitdagingen aanlopen bij de implementatie van energie-efficiënte oplossingen, waaronder:
· Hogere kosten geassocieerd met meer energie-efficiënte producten
· Gemis van te verwezenlijken oplossingen
· Gemis van management enthousiasme of ondersteuning

"Toen wij ditzelfde onderzoek in 2008 uitvoerden, werd 'Green IT' gezien als een marketing hype. Dit onderzoek toont echter aan dat bedrijven 'Green IT' zien als strategische belang," zegt Ulrich Plechschmidt, vice president EMEA bij Brocade. "Terwijl energierekeningen groeien en de wereldwijde recessie iedereen in de greep houdt, zijn onze klanten en partners op zoek naar een manier om energie-efficiënte oplossingen in te zetten om hun IT-omgeving te optimaliseren en onnodige operationele kosten te verlagen. Brocade speelt hierin een belangrijke voortrekkersrol. Onze networking oplossingen verbruiken in vergelijking tot concurrerende producten tot tien keer minder stroom, tegen dezelfde of soms nog lagere prijs. Dit kan, gekoppeld aan onze holistische energie-efficiëntie assessment services, een groot verschil maken met betrekking tot de operationele kosten van een bedrijf."

Methodologie
Het onderzoek, uitgevoerd door het gespecialiseerde marktonderzoeksbureau Vanson Bourne, ondervroeg 1.050 senior IT-beslissingnemers binnen het Verenigd Koningkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Benelux, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, Italië, Spanje, Turkije, Dubai en Noord-America.

Voor meer informatie
Het complete rapport kan worden gedownload via http://www.brocade.com/green_it_report

Om meer te weten te komen over energie-efficiënte datacenteroplossingen, bezoekt u http://www.brocade.com/data-center-best-practices/index.page


Over Brocade
Brocade® (Nasdaq: BRCD) ontwikkelt buitengewone netwerkoplossingen die complexe, data-intensieve bedrijven vandaag de dag helpen om hun informatieconnectiviteit te optimaliseren en de commerciële waarde van hun data te maximaliseren. Voor meer informatie bezoekt u www.brocade.com

Brocade, the B-wing symbol, DCX, Fabric OS, File Lifecycle Manager, MyView, and StorageX are registered trademarks, and DCFM and SAN Health are trademarks of Brocade Communications Systems, Inc., in the United States and/or in other countries. All other brands, products, or service names are or may be trademarks or service marks of, and are used to identify, products or services of their respective owners.




Ingezonden persbericht