Politie Hollands Midden


Datum: 13 augustus 2009

Politie onderzoekt vechtpartij Rijnsburg


De politie onderzoekt een vechtpartij tussen jongeren die zich donderdag 13 augustus rond 01.45 uur voordeed nabij de kruising Waardlaan met de Noordwijkerweg. Vijf jongens uit Voorhout van 17 tot 20 jaar kregen het daar aan de stok met een grotere groep jongens. Over een weer vielen klappen en werd er ook geslagen met een golfclub. Na de vechtpartij vertrok de grotere groep op scooters.

Een 19-jarige Voorhouter raakte door de vechtpartij gewond aan zijn elleboog. Ambulancepersoneel verzorgde de wond. De auto waarin de Voorhouters reden en die hij bestuurde liep door de vechtpartij beschadigingen op aan motorkap, buitenspiegel en lak. In zijn auto vond de politie een nepvuurwapen en een golfclub. De politie hield hem dan ook aan voor verboden wapenbezit.

De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak waarin nog veel onduidelijk is. Mensen die meer weten over dit voorval of de jongeren, worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Rijnsburg via 0900-8844.

Auto-inbreker aangehouden in Alphen a/d Rijn
De politie heeft donderdag 13 augustus rond 00.30 uur op een bedrijfsterrein aan de Koperweg een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij had daar ruiten van enkele auto's ingeslagen en autoradio's uit de auto's gehaald. Nog voordat hij daar mee kon vertrekken werd hij aangehouden door de politie. Hij is voor het onderzoek in deze zaak ingesloten.

De politie kon deze heterdaad aanhouding verrichtten dankzij een 1-1-2 melding van een getuige. Die reageerde onmiddellijk op geluiden van het inslaan van een ruit.



Politie Hollands Midden