Politie Noord- en Oost Gelderland

Etten - hoezo teveel gedronken ?                          

De politie heeft woensdagochtend 12 augustus het rijbewijs van een 42-jarige man uit de gemeente Arnhem ingevorderd. Een getuige zette de politie op het spoor van de dronken automobilist die in Etten reed. Zelf meende hij in Zelhem te zijn.


Een automobilist tipte rond 07.00 uur de politie. Hij had op de Slingerparallel in Etten achter een auto gereden waarvan de bestuurder duidelijk onder invloed was. Agenten troffen de bewuste automobilist aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hier blies de man 1.9 promille! De man zelf meende in Zelhem aangehouden te zijn, terwijl hij in Etten werd aangetroffen.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk - vernieling auto                             

De eigenaar van een auto aan de Elzenstraat in Winterswijk heeft aangifte gedaan van vernieling. In de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus werd zijn auto met eieren en melkproducten besmeurd.


De man had woensdagochtend zijn besmeurde auto aangetroffen. Naast eieren waren er ook andere melkproducten op de auto gesmeerd. Ook bleek er een deuk in de auto te zijn geslagen of getrapt. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor deze daad.

Winterswijk - auto weg na inbraak                         

Bij een woning aan de Slingeweg in Winterswijk is in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus ingebroken. Er zijn diverse goederen gestolen en de dieven hebben ook de auto van de bewoners, een grijze BMW, meegenomen.


De diefstal vond in de nachtelijke uren plaats nadat een raam geforceerd was. De woning werd doorzocht en diverse spullen, waaronder bankpasjes werden gestolen. Verder vonden de dieven de sleutels van de auto en hebben ook die meegenomen. Het gaat om een grijze BMW, type X 3 voorzien van het kenteken 47-PR-XR. De politie heeft de inbraak in onderzoek en de auto staat als gestolen gesignaleerd.

Didam - woninginbraak                                     

Bij een woning aan de Plataan in Didam is in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus ingebroken. De dieven hebben onder andere de tv en andere elektrische apparatuur gestolen.


De inbraak werd woensdagochtend ontdekt. Men had het slot van de voordeur geforceerd en daarna de woning doorzocht. Met de nodige elektrische apparatuur zijn de dieven weer verdwenen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is direct met een buurtonderzoek begonnen.

Doetinchem - verdacht van winkeldiefstal                  

Personeel van een schoenzaak in het centrum van Doetinchem heeft woensdag 12 augustus en 22-jarige vrouw uit de gemeente Montferland aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een paar schoenen te hebben gestolen.


De vrouw werd aan het begin van de middag door personeel van de winkel aangehouden, nadat bij het verlaten van de winkel het alarm afging. De vrouw werd aan de politie overgedragen en deze heeft haar verhoord. Met het Openbaar Ministerie in Zutphen wordt overleg gepleegd over de strafafhandeling.

Aalten - twee gewonden bij aanrijding                     

Bij een aanrijding op de kruising Romienendijk met de voormalige Prinsendijk in Aalten, zijn woensdagmiddag 12 augustus twee personen gewond geraakt.


De aanrijding vond omstreeks 12.15 uur plaats toen een 21-jarige Aaltense automobiliste geen voorrang verleende aan een 35-jarige automobiliste uit Geldrop. Deze laatste kwam vanaf de Prinsendijk aanrijden. Bij de aanrijding raakten de Aaltense en het 8-jarige dochtertje van de vrouw uit Geldrop gewond. Een huisarts verleende eerste hulp, waarna beide slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis werden vervoerd.
De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Beide auto's waren dusdanig beschadigd dat het kentekenbewijs werd ingenomen. Een sleepbedrijf voerde de auto's af.



---- --