Ingezonden persbericht


De Thule Xpress 970 meest veilige fietsendrager in test opgesteld door Zweedse website testfakta.se

Menen, België, 13 augustus 2009 - Thule, marktleider in transportoplossingen voor de auto-industrie, kondigt aan dat hun Thule Xpress 970 fietsendrager tot winnaar uitgeroepen is in een nieuwe test. De test werd opgesteld door Testfakta, het onafhankelijke Zweedse bedrijf dat consumentgerichte producten onderzoekt en test. In totaal werden acht fietsendragers met elkaar vergeleken.


De belangrijkste criteria van de test waren productveiligheid en stabiliteit. De Thule Xpress 970 behaalde een goede score in alle categorieën. De test werd gevoerd onder normale rijomstandigheden zoals het rijden over verkeersdrempels, plots remmen, scherpe bochten maken en snel optrekken. Vele merken hebben de test niet doorstaan, de fietsen op de dragers zouden van de auto op straat vallen en een gevaar in het verkeer zijn.

De Thule Xpress 970 werd gelanceerd in 2006 en is sindsdien een bestseller in Scandinavië en in heel wat andere landen wereldwijd. De fietsendrager is geschikt voor twee fietsen, past op bijna alle fietsenkaders en is opvouwbaar om eenvoudig op te bergen. De Thule Xpress 970 is tevens uitgerust met zachte houders die de fietskaders beschermen en extra stabiliteit bieden. Het voldoet hiermee aan de veiligheidseisen van de City Crash test *. De fietsendrager kan een gewicht dragen tot 30 kg en weegt 4 kg.

"Ik ben verheugd met de uitstekende resultaten die de Thule Xpress gehaald heeft in deze consumententest, vooral omdat kwaliteit en veiligheid altijd prioritair geweest zijn voor Thule", zegt Christian Ludwig, Internationaal Product Manager van Thule's fietsendragers. "Met praktische eigenschappen, gebruiksvriendelijkheid en productveiligheid, bewijst Thule nog eens de concurrentie voor te zijn."

Thule heeft een groot aanbod fietsendragers om op de trekhaak te bevestigen, van variërende simpele maar veilige designs, tot elegante en geavanceerde transportoplossingen waarop tot vier fietsen gemonteerd kunnen worden. Het bedrijf biedt ook drie andere manieren voor het vervoeren van uw fiets met de auto: fietsendragers voor op het dak, fietsendragers om op de achterklep te monteren en om in de auto te installeren.

Andere fietsendragers van Thule die voordien verschillende testen in Europa hebben gewonnen bevatten de dakfietsendragers, Thule ProRide 591, Thule FreeRide 530 en de fietsendrager voor op de trekhaak Thule EuroWay.

*De City Crash test is een methode om na te gaan of een product voldoet aan de ISO 11154 en DIN 75302 eisen. Tijdens de test wordt een frontale autobotsing nagebootst.

Over Thule:

Thule is wereldwijd marktleider in 'Sports Utility Transportation' en biedt slimme oplossingen voor actieve families, buitensporters of professionals die hun uitrusting veilig, simpel en in stijl willen vervoeren. Het productaanbod bestaat uit dakkoffers, dakrails, fietsendragers, sneeuwkettingen, opleggers, trekhaaksystemen evenals accessoires voor recreatievoertuigen en opbergoplossingen. Thule heeft ongeveer 3.500 werknemers in dienst op 30 productie- en verkooplocaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. In 2007 bedroeg de nettowinst 6,2 miljard SEK (USD ~ 800 miljoen). De Thule Groep heeft haar hoofdzetel in Malmö (Sweden) en is grotendeels in handen van de private equity firma Nordic Capital. Meer informatie op www.thule.com




Ingezonden persbericht