Ingezonden persbericht

Carice van Houten speelt de hoofdrol in De Gelukkige Huisvrouw
Debuutroman Heleen van Royen eindelijk verfilmd

Houten, 13 augustus - Exact tien jaar nadat de debuutroman De Gelukkige Huisvrouw van Heleen van Royen de bestsellerlijsten bestormde, wordt het verhaal eindelijk verfilmd. Met niemand minder dan Carice van Houten in de hoofdrol van gelukkige huisvrouw Lea. Regisseur Antoinette Beumer (Hertenkamp, Willemspark) begint in oktober met de opnames en de film zal voorjaar 2010 in de bioscopen te zien zijn.

In De Gelukkige Huisvrouw blijkt de bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. het startschot voor een ontroerend en aangrijpend verhaal. Iedereen in Lea's omgeving is in de - roze - wolken, behalve Lea zelf. Het is bevallen en opstaan. Dit resulteert in een moedig maar vooral ook bijzonder grappig verslag van een vrouw die na haar bevalling vecht voor zichzelf en in het reine wil komen met haar verleden.
Het scenario is geschreven door Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan. De film wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures.
Producent Hans de Weers: 'Het verhaal is zeer treffend omdat iedere vrouw, jong en oud, wel iets erin herkent. De schrijvers Marnie Blok & Karen van Holst Pellekaan hebben een goede prestatie geleverd door zo'n krachtig script af te leveren waar niet alleen de humor en ironie vanaf druipt, maar ook de onmacht en emotie duidelijk voelbaar is. Na een documentaire en enkele series voor televisie debuteert Antoinette Beumer met deze film als speelfilmregisseur. Met haar gevoel voor humor en spelregie is dit project haar op het lijf geschreven. En Carice van Houten kan natuurlijk als geen ander deze kleurrijke rol van een vrouw die in een achtbaan van emoties terecht is gekomen, neerzetten. Wij zijn er trots op om na 'Komt een Vrouw bij de Dokter' weer een film met haar te mogen maken. Kortom, ik ben bijzonder blij met dit sterke vrouwenteam wat de film gaat maken!'
Bij het verschijnen van De gelukkige huisvrouw in april 2000 bleek al snel dat Heleen van Royen met haar debuutroman een gevoelige snaar had geraakt bij talloze mannen en vrouwen. Het boek werd een enorme hit en heeft tot op heden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ook internationaal bleef het boek niet onopgemerkt; het werd vertaald in 14 talen, kreeg lovende recensies in onder meer The Times, Le Monde en Der Spiegel en werd genomineerd voor de The International IMPAC Dublin Literary Award. In april 2010 zal de film door Benelux Film Distributors in de bioscopen worden uitgebracht.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, Belgiė, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, ItaliĆ«, ArgentiniĆ«, Chili, BraziliĆ«, Nieuw Zeeland, AustraliĆ« en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciĆ«le zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft dramaĆ¢Ā¤Ā, filmĆ¢Ā¤Ā en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10, De Brief voor de Koning en Komt een Vrouw bij de Dokter. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in BelgiĆ« en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Over Inspire Pictures bv
Inspire Pictures bv is sinds 2004 actief als distributeur en producent van zowel lokale als internationale speelfilms en medeverantwoordelijk voor kassuccessen als Kruistocht in Spijkerbroek, De Brief voor de Koning, Oorlogswinter en Komt een Vrouw bij de Dokter. Daarnaast ondersteunt Inspire Pictures creatief hoogstaande films als Kan door Huid heen, Happy End en Vliegenierster van Kazbek. Inmiddels is de omvangrijke lokale portfolio uitgebreid met de internationale coproductie Capa.



Ingezonden persbericht