Combell doet wederom 2 overnames

13/08/2009 16:42

COMBELL GROUP NV

Gent, 13 augustus 2009 - Combell, het grootste autonome Belgische hostingbedrijf, heeft de hostingactiviteiten van Besite en Globalhost overgenomen. Het Leuvense Besite beheerde 4.500 domeinnamen en 500 webhostings voor meer dan 1.000 klanten. Globalhost uit Wervik betreft een kleinere overname. Combell versterkt met deze overname haar marktpositie in België.

Besite Internet Solutions

"Besite is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in internet-, sms- en betaaloplossingen. Een deel van die internetoplossingen wordt overgedragen aan Combell om ons meer te kunnen focussen op andere business units" zegt Joeri De Leener van Besite.

"Gezien de vele overnames die Combell de afgelopen maanden en jaren heeft verricht op de Benelux markt leek Combell ons een geschikte overnamepartner. Daarnaast speelt natuurlijk vooral hun expertise en service een grote rol: onze klanten verdienen ook in de toekomst de beste ondersteuning" aldus De Leener.

Strategische overname

Jonas Dhaenens, Managing Director van Combell Holding NV: "Deze overnames passen perfect binnen onze strategie om ons marktaandeel verder te versterken, naast het realiseren van een sterke organische groei. We sluiten zeker niet uit dat er in 2009 nog andere overnames volgen."

Meer mogelijkheden voor ex-Besite klanten

"De Besite en Globalhost klanten worden geïntegreerd binnen Combell en krijgen ook een aparte account manager. Op die manier moet de integratie vlekkeloos verlopen. De klanten krijgen toegang tot een breder aanbod aan internetdiensten zoals hosted exchange, online fax, virtuele & dedicated servers, sharepoint hosting alsook oplossingen op maat van de klant. Alle klanten werden persoonlijk aangeschreven en alle websites werden reeds overgezet naar onze infrastructuur" aldus Dhaenens.

Over Combell

Combell is het meest toonaangevende internetbedrijf in de Benelux. Wij bieden zowel shared solutions, dedicated solutions en enterprise hosting. Als ISO certified bedrijf hebben we meer dan 10 jaar expertise met het hosten van de meest eenvoudige tot bedrijfkritische en complexe websites en applicaties. Meer dan 25.000 klanten, van small business tot multinational ervaren dagelijkse onze ongekende service en support. Combell, niets voor niets: "Your host on the internet". www.combell.com