Ingezonden persbericht

Revolutie in fotoland

Samsung's ST550 en ST500 camera's uitgerust met dubbele LCD-displays op voor- en achterzijde

Delft, 13 augustus 2009 ­ Samsung introduceert met de ST550 en ST500 digitale compactcamera's met dubbele LCD-displays. Met één LCD-display op de voorkant van de camera en één op de achterzijde, maak je niet alleen de beste foto's van de mensen om je heen, maar óók van jezelf.

Met het opvallende 1,5 inch LCD-display aan de voorzijde van de camera maak je de beste foto's, of je nu voor of achter de camera staat. De Samsung ST550 heeft op de achterzijde een 3,5 inch breedbeeld touchscreen LCD-display. Met 1.152.000 pixels heeft dit scherm bijna een vier keer hogere resolutie dan traditionele camera's, waardoor foto's kristalhelder op het display verschijnen. Met de 'haptic vibration feedback' voel je op het moment dat je dit touchscreen aanraakt, dat je klikt. Dat maakt deze camera nog prettiger in het gebruik.
De 12,2 megapixel CCD en 27 mm Schneider-KREUZNACH groothoeklens met 4,6x optische zoom zorgen ervoor dat je van dichtbij heldere 'breedbeeldfoto's' kunt maken, die haarscherp zijn van het hart tot de randen van de foto. Hierdoor kun je van dichtbij meer mensen op de foto zetten, dan je verwacht.

'Deze camera's zijn de allereerste in hun soort', zegt Martijn Ibes, Product Marketing Manager Digital Cameras van Samsung Electronics Benelux. 'Met de ST550 en ST500 spelen wij in op het veranderende gebruik van digitale beeldtechnologie. Wij hebben gemerkt dat een fotograaf graag van rol wil wisselen en ook zelf het onderwerp van zijn foto's wil zijn. Zeker gezien de toegenomen populariteit van profielfoto's en zelfportretten op sociale netwerksites. Dankzij de dubbele LCD-displays op de ST550 en ST500 kunnen fotografen nu eindelijk zelf schitteren op hun foto's. Deze camera's van Samsung zijn dan ook must-haves voor liefhebbers van sociale netwerksites én mensen die de hele familie, inclusief zichzelf, bij elkaar op één foto willen zetten.'

Op de ST550 en ST500 presenteert Samsung meer innovaties, zoals de Samsung Smart Gesture User Interface (UI) met ingebouwde Gravity-sensor. Met één tik op het LCD-scherm aan de voorzijde, staat de camera in de zelfportret-modus met Smile Detection. Je hoeft nu alleen nog maar te lachen om automatisch een foto van jezelf te maken. Op het knopje drukken is niet meer nodig. Met de innovatieve technologieën van Samsung, zoals Smile Shot, Smart Face Recognition en Smart Auto, kun je de perfecte foto makkelijk zelf maken.
Je hoeft de camera's maar naar een bepaalde richting te draaien om een andere modus in te stellen of je favoriete foto's te bekijken. Een simpele tik of handbeweging is voldoende om de 'features' van de camera's te ontdekken. Dankzij Smart Auto behoren verbleekte, onderbelichte en onscherpe foto's definitief tot het verleden. Smart Auto kent namelijk de 16 meest voorkomende scènes en kiest automatisch die scène die het beste bij jouw fotocompositie en onderwerp past.

De Samsung Smart Recognition-technologie kan 20 gezichten onthouden en past de scherpstelling en belichting op de meest gekozen gezichten aan. Hiermee kun je razendsnel foto's sorteren en selecteren aan de hand van gezichten. In het Smart Album kun je foto's van mensen zo veel sneller terugvinden.

Naast professionele foto's, maken de ST550 en ST500 720p HD-video's met 30 frames per seconde in H.264-formaat. De opnamecapaciteit van de camera's is hierdoor tweemaal zo groot als MPEG4 en vier keer zo groot als MJPEG. Met de HDMI-connectiviteit kun je de zelfgemaakte video-opnamen in HD op een HDTV of HD-monitor bekijken.

De Samsung ST550 en ST500 zijn in Nederland vanaf augustus 2009 verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk ¤ 349,- en ¤ 299,- inclusief BTW.

Specificaties

ST550
ST500
Megapixels
12.2 megapixels
12.2 megapixels
Optische zoom
4,6x Zoom Lens
4,6x Zoom Lens
LCD-scherm
Dual-LCD -
Voorzijde LCD:
1,5 inch Smart Window Front

Achterzijde (haptisch):
3,5 inch breedbeeld 1.152.000-punts touchscreen
Dual-LCD -
Voorzijde LCD:
1,5 inch Smart Window Front

Achterzijde (haptisch):
3,0 inch breedbeeld 230.000-punts touchscreen
Lens
Schneider-KREUZNACH
Schneider-KREUZNACH
Videomodus
720p HD / H.264 Formaat
720p HD / H.264 Formaat
(optionele HDMI / CEC cradle)
Afmetingen
99,8 mm x 59,8 mm x 19,1 mm
99,8 mm x 59,8 mm x 18,9 mm
Extra features
* Dual LCD (Voor- en achterzijde)
* Smart Gesture UI
* Advanced Real Dual Image Stabilization : Optical IS + Digital IS
* Smart Touch Auto Focus
* Smart Auto
* Smart Album
* Smart Face Recognition (max. 20 gezichten)
* Perfect Portrait Systeem: Beauty Shot / Face Detection / Self Portrait / Smile Shot / Blink Detection
* Photo Style Selector
* Dual LCD (Voor- en achterzijde)
* Smart Gesture UI
* Advanced Real Dual Image Stabilization : Optical IS + Digital IS
* Smart Touch Auto Focus
* Smart Auto
* Smart Album
* Smart Face Recognition (max. 20 gezichten)
* Perfect Portrait Systeem: Beauty Shot / Face Detection / Self Portrait / Smile Shot / Blink Detection
* Photo Style Selector
Beschikbaarheid
* Augustus 2009
* Augustus 2009

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.



Ingezonden persbericht