Ingezonden persbericht

Dubbele displays en mini draadloos netwerk doorbraak in fotoland

Samsung voorop in digitale camera evolutie

Delft, 13 augustus 2009 ­ Samsung breidt haar camera-portfolio uit met drie vernuftige compacte toestellen: de Samsung ST550 en ST500 en de Samsung ST1000. De nieuwe camera's zijn voorzien van de laatste technologieën. Daarmee kun je gemakkelijk de perfecte foto maken. Je kunt foto's delen met familie en vrienden en 'on the move' is een foto zo te uploaden naar populaire sociale netwerken of locatiesites als Google(TM) Earth en Google(TM) Maps.

Dubbele display
De Samsung ST550 en ST500 camera's zijn uitgerust met maar liefst twee LCD-displays. Aan de voorzijde van de camera zit een 1.5' LCD-display waarmee de camera ideaal is voor het maken van het perfecte zelfportret. Het 3.5' breedbeeld-touchscreen op de achterkant heeft de hoogste resolutie op de markt; zelfs 4x hoger dan de standaard. Daarnaast heeft de camera een 12,2 megapixel CCD en een 27 mm groothoek Schneider-KREUZNACH-lens met 4,6x optische zoom voor heldere beelden. Door deze lens laten de camera's een gelijkwaardige resolutie over de hele foto zien, zelfs wanneer de foto van dichtbij is gemaakt. Ook de user interface is zeer vernuftig. Dankzij de 'Gravity sensor' is een simpele handbeweging of tik genoeg om snel bepaalde applicaties te activeren en zo de perfecte foto te kunnen maken. Slimme programma's als Smart Face Recognition, Smile Shot en Smart Auto ondersteunen daarbij.

Mini draadloos netwerk
In een tijdperk waar het delen van informatie steeds belangrijker wordt, voorziet Samsung de ST1000 van een nog niet eerder gebruikte combinatie van geo-tagging technologie, Bluetooth 2.0 en Wi-Fi. Met deze combi van draadloze technologieën is het mogelijk om een foto bijna net zo snel te uploaden als dat je de foto maakt. Met Geo-tagging is de exacte locatie en tijd vast te leggen. Met Bluetooth 2.0 kunnen foto's draadloos doorgestuurd worden naar andere apparaten met Bluetooth zoals de mobiele telefoon. Wi-Fi biedt de mogelijkheid om de foto's via een draadloos netwerk rechtstreeks te uploaden naar sociale netwerken als Facebook, Hyves en YouTube.

De Samsung ST1000 is uitgerust met een 12,2 megapixel CCD, een 35 mm optische lens van Schneider-KREUZNACH met een krachtige 5x optische zoom.

De Samsung ST550, ST500 en de Samsung ST1000 zijn vanaf augustus 2009 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk ¤ 349,-, ¤ 299,- en en ¤ 399,- inclusief BTW.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.