FloraHolland


Corso's en Zomerbloemenshow in en rond Rijnsburg

RIJNSBURG (5 augustus 2009) - Van 13 tot en met 16 augustus staat het bol van de bloemenevenementen in en rond Rijnsburg. Naast het traditionele Bloemencorso en Kindercorso wordt voor de tweede keer onder de noemer FloraHolland Zomerbloemenshow een VKC-keuring georganiseerd n Noordwijk.

Rijnsburgs Bloemencorso
Het Rijnsburgs Bloemencorso trekt op zaterdag 15 en zondag 16 augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk . Het thema is dit jaar `Spelen met bloemen'. FloraHolland is als een van de hoofdsponsors present met een praalwagen. Daarnaast is FloraHolland gastheer van de officiële opening. U kunt op vrijdagavond 14 augustus de praalwagens en de versierde personenwagens vanaf 19.00 uur bewonderen in de aanvoerhal van FloraHolland in Rijnsburg. Op 15 augustus trekt de kleurrijke stoet door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Vanaf zaterdagavond 20.00 uur tot en met zondagavond zijn de praalwagen te bezichtigen aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk aan Zee. Omroep Max zendt het corso live uit op Nederland 1 op zaterdag 15 augustus vanaf 16.00 uur. De herhaling wordt uitgezonden op zondag 16 augustus om 13.00 uur.

Kindercorso
Voor de 53e keer organiseert de Oranjevereniging Rijnsburg weer het Kindercorso. FloraHolland sponsort dit evenement en stelt ruimte ter beschikking om de fietsen, kinderwagens en bolderkarren te versieren met bloemen. Op donderdag 13 augustus vertrekt de stoet met 500 versierde fietsen om 9.30 uur vanaf het veilingterrein. De optocht, die wordt opgeluisterd door twee muziekkorpsen, rijdt door het centrum van Rijnsburg.

FloraHolland Zomerbloemenshow in Noordwijk
De jaarlijkse VKC keuring van FloraHolland Rijnsburg vindt dit jaar plaats in de historische Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. De ingezonden producten worden hier in aantrekkelijke arrangementen gepresenteerd door FloraHolland arrangeur Anneke van Iterson en arrangeur Wim Siemerink. Voor de keuring zijn er vier categorieën om in te zenden: zomerbloemen, diverse snijbloemen, bol- en knolgewassen en planten.

De bloemenshow is voor het publiek geopend van donderdag 13 t/m zondag 16 augustus. Openingstijden zijn donderdag van 10.00 tot 19.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De Oude Jeroenskerk is gelegen aan de Voorstraat in het centrum van Noordwijk Binnen.

De VKC prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 14 augustus tijdens de officiële opening van het Rijnsburgs Bloemencorso bij FloraHolland Rijnsburg.