Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 12 augustus 2009

Deelnemers World Meeting Round Table bezoeken Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 14 augustus brengen de deelnemers aan de World Meeting van de Round Table een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt. De kaasmarkt wordt om 10.00 u. geopend met het luiden van de kaasbel door onder meer de heer George Psaras, voorzitter van Round Table International.

Round Table International is een wereldwijde vereniging van serviceclubs, die onderlinge vriendschap bevordert en stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen tussen leden worden uitgewisseld om zo bij te dragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Naast (internationale) vriendschap en persoonlijke ontplooiing wil Round Table ook een bijdrage leveren aan de gemeenschap.

De twee Alkmaarse Round Tables '6' en '190' organiseren van 12 tot en met 16 augustus de World Meeting van Round Table International. Alkmaar wordt tijdens deze dagen bezocht door circa 400 ondernemers, directeuren en managers uit circa 60 verschillende landen. De deelnemers verblijven in Egmond aan Zee en confereren in Alkmaar.

Vrijdag worden de deelnemers groepsgewijs rondgeleid over de kaasmarkt. Zij krijgen uitleg over de 'handel en wandel' op de markt van de kaasvader, de keurmeesters, de handelaren en uiteraard de kaasdragers.

De drie kaasbelluiders zijn de heren Peter Marchesi, George Psaras en Richard Miles, Peter Marchesi is de zoon van een de oprichters van de Round Table en erelid in Engeland. George Psaras is President van Round Table International en voorzitter van de World Meeting. Richard Miles komt uit Dubai en is de organisator van het festijn van volgend jaar aldaar.