Rechtbank Middelburg


Rechter verlengt voorlopige ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing baby Selena

Breda, 14 augustus 2009 - De kinderrechter van de rechtbank Breda heeft besloten de voorlopige ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van baby Selena te verlengen, tot uiterlijk 3 november 2009. Baby Selena blijft voorlopig dag en nacht in een voorziening van pleegzorg. Volgens de rechter geeft de situatie bij de ouders de Raad voor de Kinderbescherming gegronde redenen tot zorg.

De rechter is het met de ouders eens dat enkel een lager dan gemiddeld IQ op zichzelf onvoldoende reden is om een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing uit te spreken. De rechter deelt wel de bezorgdheid van de Raad voor de Kinderbescherming dat er sprake is van een aantal andere omstandigheden die van invloed zijn op de situatie van de ouders. Nader onderzoek naar die omstandigheden acht de kinderrechter noodzakelijk.

De Raad voor de Kinderbescherming zal in de komende periode uitgebreid onderzoek verrichten om meer zicht op die omstandigheden en op de opvoedingssituatie te krijgen. Mogelijk volgt er een (hulpverlenings)advies.
Kort na haar geboorte op 3 augustus jl., is baby Selena door de kinderrechter voorlopig onder toezicht gesteld van de Stichting Jeugdzorg en is zij uit huis geplaatst. Op 11 augustus 2009 heeft de kinderrechter de ouders van Selena, die werden bijgestaan door hun advocaat, en de Raad voor de Kinderbescherming achter gesloten deuren gehoord.

Bron: Rechtbank Breda