Politie Groningen

Vrijdag 14 augustus 2009

Provincie Groningen, 14-08-2009

Hoogezand: man aangehouden voor mensenhandel, verkrachting en mishandeling

De Groninger politie heeft begin juli een 40-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Hij wordt verdacht van mensenhandel, verkrachting en mishandeling. De verdachte woonde lange tijd samen met het slachtoffer. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Roemenië. Het slachtoffer verklaarde dat zij in de afgelopen drie jaar gedwongen werd om in de prostitutie te werken. Onder andere in de Nieuwstad in Groningen. Ook vertelde ze dat ze door de verdachte meerdere malen verkracht en mishandeld is. Nadat de vrouw wegvluchtte bij de verdachte, deed zij aangifte bij de politie. Het Regionaal Uitbuiting Interventie Team (RUIT) van het Groningse korps stelde en onderzoek in. Begin juli werd de Hoogezandster aangehouden. Hij is door de raadkamer voor negentig dagen in gevangenhouding gezet. Er moeten nog enkele getuigen worden gehoord. De zaak wordt daarna afgerond. De politie overhandigt vervolgens het dossier aan het Openbaar Ministerie. Justitie beslist over vervolging van de verdachte.

Groningen: koperdief ingerekend

De politie heeft donderdagmorgen in een afgebrand pand aan de Friesestraatweg een 42-jarige man uit Veelerveen aangehouden. Stadswachten zagen dat de man het pand naar binnen ging. Hij kwam er echter niet meer uit. Zij alarmeerden de politie. Agenten namen een kijkje en troffen de man binnen. Hij trok aan elektriciteitskabels. Bovendien lag er een aardige hoeveelheid koperdraad op de grond. In zijn broek werd een nijptang gevonden. De Veelervener werd aangehouden. De tang en het koper werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man fietst op gestolen fiets

Een agent heeft tijdens surveillance een gestolen fiets getraceerd. Een 22-jarige man (woonplaats niet bekend) fietste over de Oosterhamriklaan en verdween met snelle vaart het Molukkenpark in. Toen hij werd staande gehouden, verklaarde de man dat hij de fiets voor 20 had gekocht van een junk. Hierop werd hij aangehouden. De man deed vrijwillig afstand van de fiets. Controle van de fiets wees uit dat de fiets als gestolen te boek staat. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordbroek: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdagmiddag op de N33 bij Noordbroek het rijbewijs ingevorderd van een 68-jarige automobilist uit Appingedam. Tijdens een snelheidscontrole werd hij met een snelheid van 157 km/uur vastgelegd. Omdat daar 100 km/uur is toegestaan, werd hij langs de kant van de weg gezet en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man door het lint

In de Semerangstraat is donderdagavond een 34-jarige man Slochteren door het lint gegaan. De politie kreeg een melding van een vechtpartij op straat, waarbij een ambulanceverpleegkundige geslagen was. Agenten zagen dat een man onder controle werd gehouden door een vrouw, een van de ambulanceverpleegkundigen en een stadswacht. De man ging dusdanig door het lint dat hij door meerdere agenten in bedwang gehouden moest worden. Hij werd geboeid en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij beoordeeld door de hulpverlening. Vanwege zijn psychische gesteldheid werd hij overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 35-jarige automobiliste uit Groningen moest donderdagnacht op de Hereweg haar rijbewijs inleveren. Bij controle bleek dat ze onder invloed van alcohol was. Ze werd aangehouden en op het politiebureau werd ruim 1,3 promille alcohol in haar bloed vastgesteld. Haar rijbewijs moest ze achterlaten en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zaterdag 15 augustus, controleert de politie in ieder geval op de volgende plaatsen:

* N355 Groningen - Zuidhorn, snelheidscontrole

* N33 aansluiting A7 - Appingedam, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde donderdag 13 augustus op diverse plaatsen op snelheid.

* Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1727, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 753, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 997, aantal overtredingen: 173, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1348, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: alcoholcontrole: aantal blaastesten: 54, aantal overtredingen: 0